Coşmarul Anei a început cu o banală căzătură din căruţă. Clavicula fracturată s-a vindecat normal, dar au ramas unele dureri. Fata a mers la medic pentru un consult amanuntit. Avea dificultati la respiratie, ameteli si tensiune mare. Medicii i-au recomandat să facă o angiografie renală.
Examenul a fost realizat pe 20 ianuarie 2012 la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi. Atunci i s-a dat o veste buna. Nu s-au constatat leziuni ale arterelor renale şi i s-a recomandat efectuarea unui consult endocrinologic şi un regim alimentar. Două săptămâni mai târziu începea coşmarul pentru Ana.
„Deoarece instrumentarul medical nu fusese corect sterilizat am contactat stafilococul auriu. Din nefericire in acea zi au mai fost 2 persoane care asemenea mie s-au imbolnavit. Din pacate ele au pierdut lupta cu viata, stafilococul iesind invingator. In urma celor 50 de interventii chirurgicale si a anilor petrecuti pe patul de spital, piciorul meu (caci pe picior mi s-a localizat stafilococul) a ajuns sa fie decopertat intr-o proportie de 85%. Daca as pune la socoteala coma in care m-am aflat 10 zile, nenumaratele situatii in care am fost la limita mortii, caci medicii s-au chinuit sa ma scoata in viata la fiecare interventie chirurgicala suferita din stopul cardio-respirator, ma intreb cum de am reusit de fiecare data sa infrunt moartea”, povesteste tanara.
Din nefericire, stafilococul nu s-a multumit sa ii afecteze doar piciorul, ci a vrut putin cate putin din trupul ei firav, afectandu-i inima, ficatul, plamanii, imunitatea, intr-un cuvat tot.
„Cu toate ca fizic nu am decat 21 de ani, psihic si din punct de vedere al sanatatii ma simt de 80 de ani si cu toate astea vreau sa TRAIESC! In intervalul celor 4 ani, am fost plimbata de la un spital la altul. În unele medicii au facut tot ce le-a stat in putere pentru a ma ajuta, insa au fost si cazuri unde m-am lovit de nepasare, incompetenta, rautate. Au fost locuri unde mi s-a inchis usa si am fost trimisa acasa sa mor in linistea patului meu. Cu toate astea nu vreau si nu accept… voi continua sa strig pana cand cineva mă aude: VREAU SA TRAIESC!!!”, mai spune fata.
Ana spune că nu acuză pe nimeni si nici nu poate să fie suparata pe un sistem neputincios, nu pentru ca acest sistem nu ar merita toata mania ei, ci pentru ca vrea sa işi păstreze sufletul liber, neincarcat de ura.
Acum tânăta are nevoie, in primul rand, de un medic chirurg profilat pe chirurgie plastica reparatorie, pentru că piciorul ei ar avea nevoie de o grefare, insa toate aceste lucruri pot fi determinate doar in urma unor analize amanuntite.
Stafilococul auriu este o bacterie patogenă din genul Staphylococcus, care poate produce infecții supurative sau septicemii la om și animale. Formele de manifestare ale acestor infecții sunt variate: impetigo, piodermite, stafilodermii, pneumonie stafilococică, Sindromul SSS. Se deosebește de alte specii ale genului prin faptul că este coagulazo-pozitiv.
Manifestările clinice ale infecțiilor produse de stafilococul auriu se datorează fie toxinelor secretate de acesta – intoxicații, fie înmulțirii bacteriene – infecții. Intoxicatiile stafilococice sunt:
Principalele infecții sunt cele purulente, dintre care cele mai frecvente sunt:
Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc în spitale. O statistică pe care fostul ministrul al Sănătăţii a trimis-o în Parlament arată date îngrijorătoare privind numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit din cauza bacteriilor. Potrivit România TV, în ultimii trei ani de zile au fost aproape 13.000 de pacienţi infectaţi cu bacterii intraspitaliceşti din saloane, din sălile de Terapie Intensivă sau de chirurgie.
Din păcate avem o creşte de la an la an de peste 1.000 de cazuri.
În raport se arată că în 2013 au fost 3.241, în 2014 s-au înregistrat 4.113 de infecţii, iar în 2015 numărul loc a crescut la 5.375. Cele mai multe cazuri sunt în spitalele foarte aglomerate, cum sunt spitalele din Bucureşti.
Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii: Sub 5% din teste au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii
Citeşte şi: Dacian Cioloş, AVERTISMENT pentru spitalele care încă mai folosesc dezinfectanţii Hexi Pharma