Stilul grecesc este unul uşor de obţinut. Interioarele greceşti sunt foarte simple şi rustice.
Pereţii trebuie să fie albi şi fără detalii arhitecturale, precum mulurile. Dacă doriţi să accentuaţi unul din pereţi cu o culoare, alegeţi albastru mediteranean, turcoaz, galben aprins sau ruginiu.
Sunteţi liberi, însă, să vă pictaţi mobila într-o culoare diferită, precum albastru sau turcoaz, pentru a vă aminti de mare şi de cerul senin.
Tablourile şi elementele decorative pentru pereţi sunt excelente pentru a aduce Grecia în casa voastră: fotografii, picturi sau ţesături care să vă amintească de locurile mediteraneene.
În ceea ce priveşte podeaua, este recomandat să folosiţi parchet dintr-un lemn cu esenţă tare, precum cireşul, stejarul sau frasinul, dar şi piatră sau gresie care să imite piatra.
Nu folosiţi covoare masive, ci unele micuţe, în stil rustic, cu modele geometrice.
Nu aveţi nevoie de multă mobilă. Piesele din casă trebuie să fie puţine, însă din lemn şi în stil rustic. Alegeţi mobilă joasă, precum băncuţe, perne de podea şi măsuţe de cafea, pentru un sentiment de relaxare. Folosiţi multe perne colorate pe canapele şi pe paturi.
Pentru geamuri, folosiţi obloane de lemn şi perdele simple, albe, din voal. Alegeţi accesorii din fier forjat, precum lămpile sau suporturile de lumânări. Adăugaţi multe vase de lut, pentru un aspect autentic, o mini-fântâniţă şi multe flori – de preferat plante mediteraneene, precum palmierii, leandrul sau bouganvillea.
Cel mai bine, când vizitaţi Grecia, cumpăraţi de acolo accesoriile pe care doriţi să le folosiţi în decorarea locuinţei.
Interiorul grecesc se potriveşte foarte bine pentru casele din zonele calde, întrucât se bazează pe culori reci, precum albastrul. Dacă locuiţi, însă, într-o zonă mai rece, culoarea de bază trebuie să fie una caldă, precum galbenul.