Totodată, poliţiştii suceveni au aplicat, în timpul acţiunilor de joi, 187 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 335.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 privind circulaţia persoanelor, iar o persoană a fost amendată de poliţişti cu 5.000 de lei deoarece nu a respectat măsura autoizolării.
La rândul lor, jandarmii suceveni au aplicat zece sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 2.900 de lei unor persoane care au ieşit din case în ciuda restricţiei de circulaţie din Ordonanţa Militară nr. 3.
„Facem apel încă o dată către cetăţeni să respecte restricţiile de deplasare şi să apeleze la completarea declaraţiilor pe propria răspundere doar în situaţiile limitativ prevăzute.
Sperăm ca toată lumea să înţeleagă că aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor, şi al celor dragi nouă. Ca poliţişti ne facem datoria şi încercăm să înţelegem toate situaţiile şi să le abordăm profesionist, dar şi uman”, transmit purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.
Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a declarat că este nevoie de „un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor” pe motiv că, după ce se va termina pandemia coronavirus, şefii unităţilor medicale vor fi „traşi de mânecă” privind modul în care au fost realizate achiziţiile de materiale şi echipamente medicale necesare în lupta împotriva coronavirus.
Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, primul spital din România care a tratat pacienți infectați cu coronavirus, a declarat, la Antena 3, că „după ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor„, notează Hotnews.