”La data de 09 mai a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor cu sprijinul unui specialist biolog din cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, reprezentanţi ai D.S.V.S.A. şi comisari ai Gărzii de Mediu Mehedinţi, sprijiniţi de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinţi au ridicat astăzi mai multe reptile de la o locuinţă din municipiul Drobeta Turnu Severin. Acestea aparţineau unui bărbat de 36 de ani, din municipiu, care la data de 01 mai a.c., a fost găsit decedat în locuinţa respectivă”, a anunţat, joi, Poliţia Judeţeană Mehedinţi.
Sursa citată a precizat că s-a stabilit că în imobil se aflau 7 reptile, respectiv 3 vipere aparţinând familiei Vipera Ammodytes, 3 şerpi aparţinând familiilor Colubridae şi Anguidae şi un exemplar exotic de piton Constrictor, care se aflau în spaţii special amenajate ce au fost sigilate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor.
”Acestea au fost ridicate de specialiştii Institutului de Biologie al Academiei Române urmând a fi efectuate procedurile legale. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.52, alin.1, lit. g din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, a mai transmis sursa citată.
Anchetatorii nu au stabilit încă motivul decesului bărbatului, dar acesta nu avea muşcaturi de şerpi pe corp. Reptilele erau ţinute pe balcon, în acvarii speciale.
Victima locuia împreună cu bunica sa, care susține că în trecut bărbatul ar fi fost mușcat de mai multe ori de șerpii pe care îi creștea. La fel s-ar fi întâmplat și acum.
”A fost mușcat de n ori, de vreo 5 ori știu eu. A încercat să se salveze, de aia și-a pus garoul.”, a declarat Sanda Pescalu, bunica victimei, pentru Digi 24.
Fiind vorba despre specii protejate, pentru preluarea lor era necesară întrunirea mai multor condiţii şi proceduri, de aceea nu au fost luate la momentul ridicării cadavrului.
Reptilele vor fi duse la Bucureşti, unde vor sta aproximativ şase luni înm carantină, ulterior urmând a fi eliberate în natură.