Un tânăr din Buzău face acuzaţii grave la adresa DSP-ul din oraş. „Practic îi lasă să moară acolo”

Mai mulţi bătrână din satul Costeşti, judeţul Buzău sunt refuzaţi la internare în spital şi lăsaţi să moară, conform acuzaţiei unui tânăr împotriva autorităţilor sanitare din Buzău. Recent, azilul de bătrâni a fost declarat focar de COVID.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 12:36
Un tânăr din Buzău face acuzaţii grave la adresa DSP-ul din oraş. „Practic îi lasă să moară acolo”

„Bunicul meu, lăsat sa moară!”, este titlul mesajului acuzator pe care Andrei Adrian l-a postat luni pe pagina sa de Facebook. Tânărul a descris situaţia în care se află bunicul său, în vârstă de 91 de ani, beneficiar al Căminului pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena”, din Costeşti, judeţul Buzău.

Citeşte şi: Informaţia momentului! A fost prins criminalul pădurarului din Maramureş, găsit împuşcat şi abandonat în luna octombrie a anului trecut

Atât bătrânul, cât şi alţi doi asistaţi ai centrului social ar fi fost confirmaţi duminică cu noul coronavirus, conform postării tânărului din Buzău. Acesta acuză conducerea DSP Buzău că a decis ca doar personalul medical infectat al azilului să fie internat în spital, nu şi bătrânii bolnavi.

„Testarea a fost făcută la azilul de bătrâni din Costeşti acolo unde se roagă să moară în fiecare clipă. De 5 zile nu mănâncă nimic, nu bea apă iar astăzi (luni n.r.) personalul azilului ne-a zis să îi ducem haine, că e pe moarte”, a scris Adrian Andrei pe Facebook.

Conform tânărului, bătrânul este închis într-o cameră a căminului, fără sprijin şi personal medical.

„În starea în care este, împreună cu alţi doi bătrâni testaţi pozitiv, este închis într-o cameră a căminului, unde a hotărât şefa DSP Buzău, fără sprijin şi personal medical. A spus ea că nu îi transferă şi că îi tratează acolo. Cum? Fără să fie nici măcar un cadru medical? Practic îi lasă să moară acolo”, menţionează Adrian Andrei în postarea sa.

În urma anchetei epidemiologice desfăşurate de inspectorii DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, au fost confirmate pozitiv 11 persoane. „Autorităţile au dispus duminică izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora”, se arată într-un comunicat al DSP Buzău.