Părinţii lui Jesse Jones, Derek şi Patsy, apar într-un documentar difuzat de BBC, în care povestesc cazul băiatului şi promit să lupte până în pânzele albe pentru ca medicamentul pe care îl lua fiul lor să fie interzis, afirmând că medicamentele prescrise pentru anumite afecţiuni au ajuns să fie o „ruletă rusească”.
„Dragă mamă, dragă tată, Roaccutane pare să îmi fi transformat mintea şi trupul foarte mult. Nici nu mai îmi vine să îi scriu numele, pentru că am ajuns să îl urăsc foarte mult”, scrisese Jesse în ultimul e-mail trimis părinţilor lui, potrivit Daily Mail. Tânărul continuă, scriind că tot ce mai poate simţi faţă de sexul opus este doar o „atracţie psihologică”.
Jesse a dispărut în data de 25 februarie 2011, după ce ieşise în oraş cu prietenii, în Swanage. Camerele de luat vederi din centrul oraşului arătau cum mergea prin zonă. S-a dus apoi la locul unde avea să se sinucidă, pe o stâncă din apropiere, iar cadavrul său a fost găsit după cinci zile.
Părinţii lui ştiau că fiul lor lua un medicament împotriva acneei, dar nu ştiau cum se numeşte şi, în consecinţă, nu puteau nici să afle care ar fi efectele secundare ale acestui medicament după o administrare îndelungată. Medicamentul se bucură de faimă, fiind considerat un „medicament-minune” împotriva acneei.
Totuşi, specialiştii au tras semnale de alarmă, după ce au studiat şi partea „întunecată” a medicamentului, care provoacă, între altele, şi depresie severă, până la sinucidere.
Părinţii băiatului au spus că el devenise depresiv cu aproximativ 1 an înainte de a comite gestul sinucigaş. În ultima săptămână însă, era total schimbat, părând chiar fericit, mai ales că îşi găsise o nouă slujbă la Elstree Studios şi se mutase la Londra.
Jesse suferea de acnee chistică şi, după numeroase tratamente cu antibiotice şi loţiuni, a consultat un dermatolog, când ajunsese la vârsta de 18 ani, care i-a prescris un tratament de 6 luni cu Roaccutane. După acesta, acneea îi dispăruse, dar în 2009 i-a revenit şi a început să ia din nou medicamentul care, la bază, este eficient în chimioterapie.
Medicamentul a mai făcut victime. În aprilie 2010, o fată de 18 ani s-a sinucis prin spânzurare, din cauza depresiei provocate de medicament. Cu doi ani înainte, o altă femeie, de 28 de ani, care se tratase cu meduicamentul, se arunca în faţa trenului.