Un tren de marfă a DERAIAT în Caraş-Severin. Traficul feroviar ar putea fi BLOCAT până miercuri

Traficul feroviar între Caransebeş şi Timişoara a fost blocat, duminică noapte, după ce trei vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu motorină, au deraiat. 
Iulian Tudor
07 sept. 2015, 05:26
Un tren de marfă a DERAIAT în Caraş-Severin. Traficul feroviar ar putea fi BLOCAT până miercuri

UPDATE 20.00 Potrivit reprezentantilor CFR, situatia ar urma sa se remedieze cel mai devreme in 9 septembrie. Pana atunci, cei care vor sa calatoreasca cu trenul sunt sfatuiti sa se informeze din timp cu privire la Mersul trenurilor.

Pentru ca oamenii sa nu fie nevoiti sa astepte in gari sau sa isi anuleze plecarile, au fost introduse garnituri care circula pe rute ocolitoare. De asemenea, calatorii sunt preluati cu autocare de la Slatina Timis la Caransebes si invers.

„Suntem in faza de organizare pentru maine si poimaine. Unele trenuri vor fi deviate prin Aradu Nou, Valea Jiului, prin Filiasi, iar altele vor merge de la Timisoara la Caransebes, apoi se transbordeaza pe acea bucata de drum impracticabil”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Fofiu, purtatorul de cuvant al CFR Timisoara. Calatorii ajung cu 4 ore mai tarziu la destinatie.

UPDATE 14.00 Traficul feroviar este blocat în continuare în judeţul Caraş-Severin, după ce patru vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, astfel că mai multe trenuri au fost deviate pe rute ocolitoare, două sunt anulate, iar pasagerii din alte garnituri sunt preluaţi de autovehicule.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii CFR Călători, în urma întreruperii circulaţiei feroviare pe secţia Băile Herculane-Caransebeş, din cauza deraierii unor vagoane de marfă între staţiile Vălişoara-Valea Timişului, o parte din trenurile de călători circulă pe rută ocolitoare până la redeschiderea liniei, iar la unele se realizează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto.

Astfel, trenurile IR 72 şi IR 73 Bucureşti Nord – Arad – Lokoshaza şi retur circulă pe rută ocolitoare prin Filiaşi – Târgu Jiu – Simeria – Arad şi retur, IR 1695, IR 12196 Bucureşti Nord – Timişoara Nord şi retur, IR 1992, IR 1991 Mangalia – Timişoara Nord şi retur circulă pe ruta ocolitoare Filiaşi – Târgu Jiu – Simeria – Arad – Timişoara Nord şi retur.

De asemenea, trenurile IR 1995 şi IR 1996 Craiova – Deva şi retur se anulează, călătorii fiind preluaţi de celelate trenuri aflate în circulaţie, iar trenurile IR 1997 şi IR 1998 Caransebeş – Mangalia circula pe rută ocolitoare.

Potrivit sursei citate, la alte trenuri se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între Slatina Timiş – Caransebeş şi retur.

Astfel, la trenurile IR 72 Bucureşti Nord – Arad – Lokoshaza, IR 1691 şi IR 1693 Bucureşti Nord – Timişoara Nord se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Slatina Timiş şi Caransebeş, iar din staţia Caransebeş pasagerii îşi pot continua călătoria la Timişoara Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulaţie, iar la trenurile IR 73 Lokoshaza – Arad – Bucureşti Nord, IR 1692 şi IR 12196 Timişoara Nord – Bucureşti Nord se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Caransebeş şi Slatina Timiş, iar din staţia Slatina Timiş pasagerii îşi pot continua călătoria pe ruta Slatina Timiş – Craiova – Bucureşti Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulaţie.

Totodată, trenurile IR 480 şi IR 481 se anulează pe ruta Filiaşi – Orşova – Caransebeş – Arad şi retur şi circulă pe ruta ocolitoare Filiaşi – Târgu Jiu – Deva – Arad şi retur.

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, informează CFR Călători, care cere scuze pentru neplăcerile întâmpinate.

Circulaţia feroviară a fost închisă duminică, începând cu ora 22.05, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile Vălişoara şi Valea Timişului, după ce patru vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat şi două vagoane s-au răsturnat, se arată într-un comunicat al CFR.

Trenul, care aparţine operatorului feroviar Grup Feroviar Român, avea în compunere 26 de vagoane, transporta produse petroliere şi circula pe relaţia Bradu Rafinărie – Timişoara Est.

După ce comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar, echipele de intervenţie CFR aflate la locul incidentului vor putea să intervină pentru eliberarea totală a căii ferate.

Duminică seară, la locul incidentului au fost trimise mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” din judeţul Caraş-Severin.

Totodată, din cauza acestui incident, este blocat şi traficul pe un drum judeţean, DJ 608C, spre localitatea Bolvaşniţa, la intersecţia cu calea ferată.

_________________________________________________________________________________

Trei vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu motorină, au deraiat, duminică seară, între localităţile Vălişoara şi Valea Timişului din judeţul Caraş-Severin. Trenul aparţine unui operator privat şi circula de la Brad Rafinărie până în gara Timişoara Est. Dintr-un vagon deraiat au existat scurgeri de motorină, dar nu a fost pericol de explozie.

Circulaţia feroviară a fost oprită mai multe ore.

Reprezentanţii CFR au anunţat că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cu exactitate motivul deraierii vagoanelor de tren.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Corvinul Hunedoara eliminată din Europa League de Rijeka
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?