Un tren de metrou A DERAIAT la Moscova. Numărul MORŢILOR a ajuns la 22 şi poate creşte FOTO şi VIDEO

Un tren de metrou a deraiat, marţi dimineaţă, la Moscova. Dacă iniţial se anunţaseră doar câţiva răniţi, pe măsură ce echipele de salvatori înaintau în subteran bilanţul victimelor a început să crească de la oră la oră. Metroul circula pe magistrala Arbatsko-Pokrovskaya, iar incidentul s-a produs la o oră de vârf, astfel că sute de persoane au rămas blocate în subteran.
Iulian Tudor
15 iul. 2014, 06:34
Un tren de metrou A DERAIAT la Moscova. Numărul MORŢILOR a ajuns la 22 şi poate creşte FOTO şi VIDEO

UPDATE 16 IULIE: Potrivit ultimelor informaţii, 22 de oameni au murit.

UPDATE, ora 18.16. Potrivit ultimelor informaţii, 20 de oameni au murit, iar peste 40 s-ar afla într-o stare critică.

UPDATE, ORA  15.30. Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 160 au fost rănite, dintre care 50 sunt în stare gravă, după ce trei vagoane ale unui tren au deraiat marţi dimineaţă, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport din capitala rusă, informează agenţia de presă Interfax. Viceprimarul Moscovei, Piotr Biriukov, confirmase anterior pentru ITAR-TASS decesul a 15 persoane.

Peste 118 pasageri au fost spitalizaţi în urma acestui accident, cel mai grav din istoria metroului din Moscova, a precizat directorul Departamentului de Sănătate al Moscovei, Gheorghi Golukov. Aproape jumătate dintre ei sunt în stare gravă, a adăugat el.

Trei vagoane ale unui tren au deraiat marţi dimineaţă, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport din capitala rusă.

Scene ŞOCANTE din METROUL GROAZEI. Primele imagini de la TRAGEDIA de la Moscova FOTO şi VIDEO

UPDATE, ora 12.45: Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 150 au fost rănite, dintre care 50 sunt în stare gravă.

Primarul-adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov, anunţase anterior un bilanţ de zece morţi. Potrivit acestuia, 149 de persoane au solicitat asistenţă medicală, iar 109 dintre acestea au fost spitalizate.

O sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat pentru RIA Novosti că aproximativ 50 de persoane au fost spitalizate în stare gravă. Ulterior, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat cifra de 12 morţi, dar bilanţul victimelor ar putea să crească, potrivit unor surse medicale.

Mai mult de 100 de echipaje de ambulanţe au acţionat la locul incidentului produs ca urmare a frânării bruşte a unui tren între staţiile ‘Slavianski bulivar’ (‘Bulevardul slav’) şi ‘Park Pobedî’ (‘Parcul Victoriei’) în partea de est a oraşului, ceea ce a condus la deraierea a trei vagoane, în unul dintre acestea peste 20 de persoane fiind blocate mai mult timp.

Un bilanţ precedent consemna trei morţi şi aproximativ 70 de răniţi, potrivit Ria Novosti.

Cel puţin două dintre persoanele rănite s-ar afla în stare gravă, cu leziuni la coloana vertebrală. Acestea au fost transportate cu elicopterul la spital.

În acelaşi timp, autorităţile municipale vorbesc de cel puţin 50 de răniţi cu ‘leziuni nu prea grave’.

Trenul a deraiat în apropiere de staţia Bulevardul Slaviansk.

Potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine, accidentul s-a produs după ce al patrulea vagon al trenului a sărit de pe şine.

Trei vagoane au deraiat în urma frânării bruşte, după scăderea tensiunii electrice.

Cel puţin 20 de persoane au rămas blocate în unul dintre vagoanele deraiate, care a fost şi cel mai puternic avariat, după cum a declarat o sursă din cadrul poliţiei moscovite.

După cum precizează site-ul web al metroului din Moscova, circulaţia trenurilor a fost oprită între staţiile ‘Park Pobedî” şi ‘Molodiojnaia’.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru regiunea Moscova a indicat că în urma căderii bruşte a tensiunii electrice s-a produs o alarmă falsă la metrou, ceea ce a şi condus la frânarea bruscă a trenului.

Aproximativ 50 de echipe medicale şi câteva elicoptere au fost mobilizate la locului incidentului, unde s-a deplasat de urgenţă şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'