Un truc simplu te ajută să recunoști cașcavalul proaspăt. Durează doar 30 de secunde, iar în acest mod, vei ști dacă produsul poate fi mâncat sau nu.
Românii achiziționează în perioada sărbătorilor diverse produse, iar acum, în apropierea sărbătorilor de Bobotează și Sfântul Ioan, oamenii merg la supermarketuri pentru a vedea ce mai pot pune pe masă. Cașcavalul este unul dintre cele mai achiziționate produse, iar cei care iubesc laptele îl cumpără în cantități mari.
Citește și: De ce să ții brânza și cașcavalul la frigider. Trucul care te scapă de timp pierdut
Însă, puțini țin cont de calitatea cașcavalului și știu cum este preparat. Acesta este produs pentru a fi robust, iar în timpul procesului de fabricare sunt izolate grăsimea, proteinele și mineralele laptelului, fermentându-se până când este obținut cașcavalul, care ajunge ulterior pe rafturile magazinelor din țară. Atunci când conținutul de apă dintr-un aliment este redus, potențialul de deteriorare este limitat, lucru care se aplică și în cazul cașcavalului.
Puțini oameni știu că există un truc simplu pentru a verifica dacă am cumpărat cașcaval proaspăt. Durează doar 30 de secunde pentru a vedea ce textură are produsul, urmând să decidem dacă îl mâncăm sau nu.
Se pune apă la fiert pe aragaz, iar apoi se toarnă într-un pahar, pe jumătate umplut. Ulterior, se adaugă o bucățică din sortimentul de cașcaval pe care dorim să îl testăm. Se lasă în apa fierbinte pentru cel mult 30 de secunde, iar cu ajutorul unei furculițe sau al unei linguri se scoate din apă. Dacă a căpătat o formă mai moale, acest lucru este normal. În cazul în care observăm că bucata se întinde ușor și se rupe rapid, atunci nu are o calitate ridicată. Pe de altă parte, dacă nu se rupe rapid după ce o întindem, atunci are o calitate bună.
În ceea ce privește depozitarea cașcavalului, mulți români aleg să-l pună în congelator, mai ales dacă este vorba despre o cantitate mare. Însă, specialiștii spun că această metodă nu este sănătoasă, pentru că textura produselor poate fi compromisă. Este recomandat ca acest produs să fie achiziționat în cantități mici și să fie consumat într-un timp cât mai scurt.
Citește și: Care e cea mai bună rețetă de cașcaval de casă? Cum se prepara, pas cu pas, cel mai consumat produs lactat