Un american a rămas surprins când a vizitat parcul Cișmigiu. Străinii s-au îndrăgostit de România în ultimul an, motiv pentru care tot mai mulți curioși vin să deguste preparatele noastre tradiționale și să viziteze cele mai frumoase zone.
Străinul nu este la prima vizită, ci la a patra vizită în România. De data aceasta, Parcul Cișmigiu a fost pe lista acestuia cu locurile dorite pentru a le vizita.
Ce l-a surprins pe acesta au fost băncile și scaunele vechi, aranjate în parc.
Acesta este la a patra vizită în țară și a fost impresionat de sutele de scaune vechi, aranjate în parc.
„Este șapte dimineața și mă aflu într-un parc din capitala României. Acesta este cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea într-un parc obișnuit. De ce sunt în jur de o mie de scaune unul lângă altul? Iar acest lucru nu este doar într-o porțiune a parcului, ci în tot parcul. Un aspect și mai neobișnuit este că românii au decis să pună doar două bănci între toate acele scaune.
Știți ce, chiar îmi place ideea. Poate s-au gândit că vor veni mai mulți oameni dacă vor pune mai multe scaune pe care să poți sta să admiri priveliștea. Ar fi putut să transforme câteva dintre scaune totuși în bănci, ar fi fost mai normal” , a spus turistul american în clipul său viral.
Postarea a atras imediat atenția comunității românești de pe TikTok, care a recunoscut rapid Parcul Cișmigiu și a oferit explicații privind prezența neobișnuită a scaunelor.
Un utilizator i-a explicat americanului că Parcul Cișmigiu devine foarte aglomerat în weekenduri, motiv pentru care există un număr atât de mare de scaune pentru a primi cât mai mulți vizitatori, potrivit ȘtiriDiaspora.ro.
Altă persoană a subliniat importanța istorică a acestor scaune, menționând că grădina parcului are o vechime de aproape 200 de ani și că scaunele vechi sunt un fel de monumente istorice, fiind aduse din Franța în urmă cu aproape 150 de ani.
Parcul Cișmigiu, cunoscut pentru frumusețea și atmosfera sa liniștită, rămâne unul dintre cele mai apreciate spații verzi din Capitală, atrăgând atât localnici, cât și turiști din toată lumea.
Te-ar putea interesa și Povestea de succes a unei românce care trăiește de 22 de ani în Italia. Și-a deschis propria afacere, reușind să-i impresioneze pe străini: „Deși vorbesc cinci limbi, nu îmi găseam de lucru”
Reacția turistului american și explicațiile primite au adus un nou val de atenție asupra acestui loc emblematic, evidențiind combinația sa unică de istorie și utilitate publică.
Astfel, cel puțin uneori, românii mai pot vedea pe platforma de divertisment și lucruri interesante.