Mihai Ricci, fost consilier pentru doi fosti ministrii ai culturii, atrage atentia pe Facebook ca una dintre cele mai mari sali de specatcole din Capitala nu are autorizatie de functionare.
Potrivit România TV, Mihai Ricci, fost membru al CA Sala Palatului, spune ca inca de acum cinci ani era preocupat de aceasta situatie si a cerut autoritatilor sa verifice stadiul sigurantei cladirii.
In 2010, se pare ca pompierii nu au acceptat sa elibereze documentele pentru Sala Palatului, pe motiv ca nu se indeplineau conditiile necesare. Nicolae Ceausescu a cerut marirea capacitatii salii, iar prin usile existente, evacuarea in caz de incendiu, nu s-ar putea face comform regulamentelor. Vorbim de o sala unde maine concerteaza Tudor Gheorge, peste cateva zile Loredana, iar acum cateva saptamani au fost congresele PSD si Miscarii Populare.
Mihai Ricci transmite situatia presedintelui Klaus Iohannis si concluzioneaza ca poate tragedia de la Club Colectiv va face sa se miste ceva si in aceasta problema.
Un incendiu puternic s-a produs vineri seară la Club Colectiv din Bucureşti. 30 de persoane, majoritatea tineri, au murit în incendiu sau la scurt timp de la tragedie şi peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele din Capitală cu arsuri de diferite grade. Zeci de persoane sunt în stare critică, iar medicii spun că moartea îi pândeşte în fiecare clipă.
Dosarul a fost preluat de Parchetul General, care face cercetări în cauză şi a ridicat imaginie surprinse de camerele de supraveghere în momentele cumplite din Club Colectiv.
În cursul zilei de sâmbătă, persoane care nu reuşiseră să ia legătura cu copiii, prietenii sau cunoscuţii lor şi nu i-au putut identifica la niciunul dintre spitalele care au preluat răniţii şi-au făcut curaj să meargă la IML pentru a afla dacă ai lor se aflau printre cei care nu au mai avut scăpare din clubul groazei.
Sâmbătă după-amiază, pe uşa de la IML „Mina Minovici” s-a afişat lista morţilor din incendiu. Din păcate, bilanţul victimelor ar putea creşte, deoarece zeci de tineri sunt în stare critică în spitale, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp, la cap şi la nivelul căilor respiratorii.
„Ieri aveam o fată arhitect, azi am o foaie cu un număr”, spunea devastat de durere tatăl unei tinere care şi-a găsit sfârşitul în haosul creat după izbucnirea incendiului.
O femeie de 38 de ani aflată pe lista decedaţilor era angajată la Club Colectiv. De fapt nu era nici măcar angajată, ci lucra acolo din când în când, la evenimente, după cum a povestit fratele ei, la România TV. Femeia nici măcar nu trebuia să fie la lucru, dar a acceptat să îi ţină locul unei colege.
„Ea nu trebuia să lucreze acolo. O colegă trebuia să fie acolo. Avea 38 de ani. Nu ştiam că lucrează la acest club. Nu am cuvinte să vă spun ce am simţit. Am fost la IML, am recunoscut-o, mâine o ducem acasă”, a povestit bărbatul.
Ministrul Sănătăţii a precizat că MApN a pus la dispoziţie două avioane pentru transport victime, care vor fi folosite în caz ca personalul medical va decide că este nevoie ca unele victime să fie transferate la alte spitale de arşi din ţară.
CITEŞTE ŞI:
Tragedia de la Colectiv: Victimă din clubul groazei, adusă în sicriu acasă VIDEO