Una dintre cele mai mari ARTISTE din România nu e liniştită nici în MORMÂNT. Poate fi EXHUMATĂ oricând VIDEO

Un scandal imens mocneşte în jurul unuia dintre cele mai mari nume ale muzicii din România. Locul de veci în care se odihneşte Romica Puceanu a fost dat altcuiva, iar osemintele acesteia ar putea fi deshumate oricând.
Romania TV
14 iun. 2014, 16:13
Una dintre cele mai mari ARTISTE din România nu e liniştită nici în MORMÂNT. Poate fi EXHUMATĂ oricând VIDEO

Cândva adorată de români, acum uitarea s-a aşternut peste amintirea artistei. Melodia „Deschide gropare mormântul”, cântată de Romica Puceanu, are acum, la 18 ani de la moartea artistei, o semnificaţie sinistră.

Mormântul său ar putea fi deschis oricând de noii proprietari ai locului de veci. Angajaţi ai cimitirului Izvorul Nou din Capitală susţin că nepotul artistei a înstrăinat mormântul Romicăi Puceanu.

„Sunt foarte uimită şi impresionată că vrea să o dezgroape. E un păcat foarte mare. Romicăi Puceanu ar trebui să i se facă o statuie”, a spus Panseluţa Feraru.

„După mine ar trebui să intervină Ministerul Culturii pentru aşa ceva. Că e păcat. A fost un pion al muzicii lăutăreşti mare… Nu aşa…”, a pus la rândul lui Costel, trompetistul Romicăi Puceanu.

Citeşte şi Romica Puceanu şi Gabi Luncă, RIVALE pentru un bărbat: „M-a îmbătat intenţionat ca să nu mai pot cânta”

Romica Puceanu a fost iubită de oamenii simpli, dar şi de personalităţile vremii ei. S-a ataşat atât de mult de Nicu Ceauşescu, încât acesta spunea despre ea că îi este ca a doua mamă.

Dor de ţară

Cu melodiile ei, a atins culmile gloriei. Dar, viaţa personală i-a fost marcată de deziluzii şi trădări. A fost cerută în căsătorie în America, dar nu a putut rămâne acolo. După nouă luni s-a îmbolnăvit de dorul de ţară. „Nu puteam să rămân acolo. M-a luat dorul rău de ţară şi plîngeam. Şi m-am dus la doctor şi doctorul mi-a spus: du-te acasă că o să-ţi fie bine. Dorul de ţară te-a îmbolnăvit. Şi au avut dreptate”, povestea odată Romica, într-un interviu.

După ce s-a întors din America, Romica Puceanu s-a retras din lumea muzicală însă mai cânta uneori pe la petreceri. În ziua fatidică de 19 octombrie 1996, artista mergea să cânte la o nuntă, la Neptun. Nu a mai ajuns pentru că microbuzul în care se afla a fost implicat într-un accident rutier. În acea zi, Romica parcă presimţea că sfârşitul îi este aproape. Îi spunea şoferului: „Mergi încet! Nu te grăbi, că nu mă grăbesc!…”

S-a stins câteva zile mai târziu, pe 24 octombrie 1996 şi la înmormântarea ei mii de oameni au condus-o pe ultimul drum. Anul acesta se împlinesc 18 ani de la moartea Romicăi Puceanu.  Deşi coastele fisurate i-au perforat plămânii, Romica Puceanu ar mai fi putut să trăiască, spun medicii. Dar ea a refuzat intervenţia chirurgicală care i-ar fi prelungit viaţa.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Care sunt, de fapt, diferențele între diabetul de tip 1 și cel de tip 2. Când trebuie să mergi la medic
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
„Profeția” fostul președinte Gerald Ford despre prima femeie în fruntea Americii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4 zile libere în august 2024
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Noi imagini și mărturii despre prăbușirea dronelor rusești lângă Plauru
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!