În clădirea respectivă, situată pe strada Buna Vestire din Ploiești, funcţionează trei secţii ale Spitalului Județean de Urgență – gastroenterologie, interne şi dermatovenerologie – și un bloc alimentar, potrivit Mediafax.
„În urma controlului făcut de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică s-a decis suspendarea activităţii care se desfăşoară într-un corp de clădire al Spitalului Judeţean din strada Buna Vestire, respectiv secţia interne 2 cu 81 de paturi, secţia gastroenterologie cu 25 de paturi, secţia dermatovenerologie cu 20 de paturi şi blocul alimentar care, de asemenea, funcţionează în această clădire. Decizia de suspendare intră efectiv în vigoare în termen de 14 zile pentru secţiile cu paturi şi pentru blocul alimentar în termen de şapte zile„, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, Dan Decebal.
CITEŞTE ŞI: Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti şi-a dat demisia
Directorul DSP Prahova, medicul Anca Dobrescu, a declarat, marți, că la finalul termenului de 14 zile acordat pentru suspendarea activităţii în cele trei secţii şi șapte zile pentru blocul alimentar, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti va trebui să propună o soluţie în privinţa paturilor de pe cele trei secţii, respectiv fie începe renovarea clădirii, fie mută secţiile în alte spaţii ale spitalului, cu avizele prevăzute de lege pentru o astfel de situaţie.
„Până acum nu am primit nicio propunere în acest sens”, a precizat şeful DSP Prahova.
După ce au auzit că secţiile vor fi mutate, aproximativ 20 de angajaţi ai spitalului şi pacienţi s-au adunat pe holul unității.
„Eu când am venit azi la serviciu am aflat că plecăm la Spitalul Judeţean (secţia Nord, clădirea principală a spitalului – n.r.) de luni, cu zece paturi. Personalul se va distribui. Pe Secţia de interne cu zece paturi, când noi avem şi 40 de bolnavi? Vor rămâne pacienţi pe dinafară. Cu noi ce se va întâmpla? Suntem aici de 20 şi ceva de ani. Ce o să facem? O luăm de la capăt? Nu ştie nimeni ce ne oferă ziua de mâine. Avem copii, avem bănci, avem rate. Ce facem cu alea? Dăm în cap pe stradă?„, a spus una dintre angajatele spitalului.
La rândul lor, pacienţi cu boli cronice, care de mai mulţi ani se internează periodic în secţiile de pe strada Buna Vestire, spun că nu vor ca secţiile să fie închise sau mutate.
Oamenii spun că, deşi au adus medicamente şi materiale sanitare de acasă și nu au nici măcar unde să facă un duş pe perioada spitalizării, s-au obişnuit cu secţiile de acolo şi sunt foarte mulţumiţi de personalul medical.
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a prezentat, luni, raportul controlului făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.
Controlul a scos la iveală un management defectuos şi iresponsabil, dar şi deficienţe mari privind starea clădirilor din punct de vedere igienic, pentru una dintre acestea propunându-se chiar închiderea.