Una dintre melodiile preferate de tineri pentru dansul mirilor, declarată de UNESCO a patra capodoperă muzicală a secolului XX. Compozitorul, una dintre cele 200 de personalități marcante ale lumii

Una dintre celebrele melodii pe care mirii aleg să danseze valsul de deschidere a nunții este „Gingașa și tandra mea fiară”. Cu siguranță mulți dintre noi l-au auzit de nenumărate ori la nunți, dar puțini știu că acest vals a fost declarat de UNESCO a patra capodoperă muzicală a secolului XX.
Alina Costache
28 iun. 2023, 09:32
Una dintre melodiile preferate de tineri pentru dansul mirilor, declarată de UNESCO a patra capodoperă muzicală a secolului XX. Compozitorul, una dintre cele 200 de personalități marcante ale lumii

„Gingașa și tandra mea fiară” poartă semnătura maestrului Eugen Doga, numele său regăsindu-se pe lista celor 200 de personalități marcante ale lumii. Capodoperele sale muzicale au cucerit toate meridianele. Muzica semnată de Eugen Doga face parte din topul celor mai bune 200 de melodii clasice din toate timpurile.

Valsul „Gingașa și tandra mea fiară”, a patra capodoperă muzicală a secolului XX

Superbul vals și o sumedenie de alte compoziții valoroase ale maestrului Doga vor putea fi ascultate pe 8 iulie, în cadrul unui concert grandios, “O seară în parc” care va avea loc la Teatrul de Vară Herăstrău din București.

Este un eveniment pe afișul căruia se regăsesc nume mari precum: Maestrul Eugen Doga, soprana Iana Novac, Vlad Miriță, Natalia Barbu, Pasha Parfeni, Paula Seling, Damian Drăghici, Cristina Scarlat, Bogdan Mihai, Mariana Bulicanu și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, sub bagheta dirijorului Dumitru Cârciumaru.

Muzica ne unește, ne alină sufletele și ne oferă acea stare de armonie, de care avem cu toții nevoie. Din acest motiv, grandiosul spectacol “O seară în parc” din acest an este mult mai așteptat și cu o semnificație extrem de profundă.

La mijloc de vară, îți dăm întâlnire  în  Premieră  în inima Bucureștiului, la 1-a ediție, a celui mai frumos spectacol de muzică simfonică din țară. Vom petrece împreună momente de vis, ghidați de notele muzicale ale celor mai frumoase și selecte piese.

Invitatul de onoare: Maestrul Eugen DOGA – Omul mileniului, ambasador al culturii noastre în lume

ADN-ul spectacolelor extraordinare ”O seară în parc” este orchestra simfonică, care împreună cu soliști de mare valoare, sunt invitați să interpreteze cântece atât românești cât și internaționale. Muzica rock, pop, folk se va îmbina de minune și împreună cu soliștii de operă și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău se vor crea combinații muzicale nemaiauzite.

iTicket te invită la prima ediție ”O seară în parc” la București pentru a face parte dintr-o experiență muzicală unică, sută la sută live.

Soprana Iana Novac: „Este o sărbătoare doar să-l ai pe Maestrul Eugen Doga în preajma ta”

Pentru că o unge pe suflet fiecare compoziție a Maestrului Eugen Doga, renumita soprană Iana Novac este foarte fericită să urce din nou pe scenă alături de acesta, care de altfel a fost și invitatul său neprețuit la concertul pe care artista l-a avut la Sala Palatului, anul trecut, atunci când a sărbătorit cei 20 de ani de carieră.


Pentru mine este o onoare să fiu din nou pe aceeași scenă cu Maestrul Eugen Doga și binențeles că am acceptat din prima. După concertul meu de la Sala Palatului unde l-am avut invitat aștept cu nerăbdare acest concert de pe 8 iulie de la Teatrul de Vară Herăstrau.

De fiecare dată este o sărbătoare doar să-l ai pe Maestrul Eugen Doga în preajma ta dar mai ales să-i cânți muzica și să aduni amintiri de colecție.

Sunt fericită să am șansa de a împărți de multe ori scena cu Maestrul și acesta consider că este un cadou de la viață pe care îl prețuiesc enorm.

Voi interpreta câteva piese scrise de Maestrul Eugen Doga, piese pe care am avut bucuria să le cânt pe marile scene ale lumii.

Mă bucură nespus inițiativa celor de la iticket.ro, apropo de aici puteți procura bilete la cel mai frumos eveniment la verii. Cum spuneam, inițiativa este una extraordinară de a bucura oamenii cu o astfel de muzică, astfel de muzicieni și interpreți.

Mă pregătesc intens așa cum mă pregătesc mereu de întâlnirea cu admiratorii mei dragi”, a  declarat renumita soprană Iana Novac care de-abia așteaptă întâlnirea cu Maestrul Eugen Doga și cu publicul său.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Animalul crescut de români, dar care ajunge mai mereu la export. Statul îți dă 100 de euro pe exemplar dacă îl ai în curte. Puțini oameni cunosc schema financiară
Capital.ro
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Statul face concurență băncilor! Ce randament au în 2024 titlurile de stat
Adevarul
EXCLUSIV. Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „Nu mai pot fi spectator și să văd cum se duce țara-n cap“
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată pe sora ei geamănă
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
ILEGAL pentru proprietarii de teren din România. Nu poți crește asta. Te arestează pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Armata din Belarus desfășoară sisteme antiaeriene la granița cu Ucraina
MediaFlux
Putin AMENINȚĂ România! Pregătește o CONFRUNTARE DIRECTĂ
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?