Unde este mai bine să îți ții economiile? Titluri de stat sau depozite în bănci? Raiffeisen Bank a anunțat că cine își deschide un depozit la termen pe patru luni 100% online, direct din aplicația Smart Mobile, va beneficia de o dobândă de 6% la depozitele în lei și de 2% la cele în euro, scrie Economica.net.
La BCR, până pe 20.06.2025, pentru depozitele la termen constituite direct prin George, cu sume noi dobânda este de 6% pe an la lei, pe cinci luni. Pentru a beneficia de promoție, clientul trebuie să fie înrolat în Programul de beneficii în nivelul Max sau Max Invest.
Și ING Bank își recompensează clienții care deschid depozite noi în lei. Poți beneficia de o dobândă de 4,9% p.a. pe o perioadă de patru luni, dacă îți deschizi Depozit Bonus cu sumele noi economisite, până la 5 milioane de lei. Depozitul Bonus se deschide din contul ING Economii. Dacă nu ai ING Card Complet cu venituri recurente, pentru banii noi din ING Depozit Bonus primești dobândă de 4,4% pe an.
La TBI Bank, dobânda pentru depozitul pe cinci luni este cea mai mare oferita de bancă, 6,60% pe an. Pentru celelalte termene de la 12 luni la o lună, dobânzile sunt cuprinse între 6,25% și 6,40%.
La CEC Bank, cea mai mare dobândă este cea pentru depozitele în lei pe un an, 5,25%.
Rata dobânzilor la bănci tinde să se egalizeze cu cea oferită de Ministerul Finanțelor la titlurile de stat pentru populație.
De exemplu, titlurile de stat Tezaur în luna martie – aprilie pentru un an au avut dobânda de 6,80% de 7,50% pentru trei ani și, respectiv, 7,80% pentru cinci ani. Titlurile de stat Fidelis, tot în lei, tot pentru un an, vândute de Ministerul Finanțelor în luna martie au avut randamente de 6,80%. Pentru titlurile cu scadența la trei ani, dobânda a fost de 7,50% și de 7,80% pentru cele cu scadența la cinci ani.