Data plăţii dividendelor aferente exerciţiului financiar încheiat anul trecut este pe 17 iunie 2022. Dividendul brut per acţiune este de 0,45 lei, randamentul ajungând astfel la 4,9%, fiind calculat pe baza preţului din 19 aprilie, respectiv 9,18 lei per unitate, potrivit calculelor realizate pe baza datelor de la BVB.
Veniturile companiei s-au majorat cu 10% anul trecut, la 7,2 miliarde de lei. Totodată, Electrica a avut pierderi la nivel consolidat de 553 de milioane de lei în 2021, de la un profit net de 338 de milioane de lei în anul precedent.
Citeşte şi Cum descoperi greşelile de pe factura de energie electrică. Sfaturi şi recomandări preţioase
De asemenea, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica (AGEA), acţionarii Electrica au aprobat plafonul de până la 900 de milioane de lei pentru emisiunile de bonduri din intervalul 2022-2023, care vor putea fi denominate în lei şi alte valute, se anunţă pe site-ul BVB.
Obligaţiunile pot fi emise pe piaţa de capital din România „pe baza unei structuri flexibile, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă (inclusiv cu posibilitatea includerii unui mecanism de tipul step-up sau step-down pentru cazul obligaţiunilor ale căror termeni şi condiţii vor fi corelaţi cu obiectivele de sustenabilitate ale Electrica), prin una sau mai multe emisiuni separate”, se arată în document.
Obligaţiunile vor fi nominative, neconvertibile, negarantate, în formă dematerializată prin înscriere în cont, vor face parte din aceeaşi clasa de valori mobiliare, putând fi emise pe o maturitate maximă de pana la 7 ani si se vor vinde prin oferta de vânzare adresată investitorilor instituţionali.
Profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit la data de 31 decembrie 2012 ajunge la aproximativ 322 de milioane de lei, conform Mediafax.