Laurențiu Reghecampf a depus, joi, o plângere la Poliția Snagov, reclamând că au dispărut două mașini de lux și o ambarcațiune de la sediul unei companii din Snagov, județul Ilfov, mai exact din curtea casei Anamariei Prodan.
„M-am adresat Poliției pentru că au dispărut anumite bunuri de valoare pe care le lăsasem în casa familiei. Bunurile la care mă refer nu sunt comune, ci îmi aparțin în totalitate sau parțial, ca asociat cu 50% în firma pe care am deținut-o împreună. Nu mă interesează cu cine locuiește în casa noastră, dacă este alt bărbat, ori dacă acesta beneficiează de bunurile respective. Ci vreau să mă asigur că nu au fost înstrăinate, așa cum am descoperit că una dintre mașini ar fi fost trecută de pe firmă pe persoană fizică, fără nicio hotărâre AGA”, a spus Reghecampf, pentru Cancan.
Există un anumit furt, furtul între soți și e reglementat de Codul Penal, în care chiar dacă soții își iau bunurile din patrimoniul comun, în momentul în care iei din posesia unei persoane fără știința acesteia, se numește furt. În cazul nostru furt între soți. Deci, chiar dacă dânsa se apără cu faptul că e un bun comun, nu înseamnă că nu e pedepsibil de lege, dacă a făcut acest lucru fără consimțământul celuilalt.
Avocatul Anamariei Prodan, la RomâniaTV: „Încă sunt puțin nedumerit și cred că e vorba de o înțelegere. Mă refer la modul în care a fost sesizat organul de cercetare penală. Sunt două chestiuni care nu-mi sunt foarte clare. În primul rând, legat de bunuri, dacă au aparținut unei societăți comerciale, nu înțeleg cum a putut domnul Reghecampf, în nume propriu, să formuleze această plângere penală. Și, chiar dacă ar fi făcut-o, ar fi avut nevoie și de sprijinul celuilalt asociat al firmei care deține 50%, doamna Anamaria Reghecampf. Nu-mi e foarte clar. Tot ce pot să vă spun e că acele bunuri, dacă vorbim de ambarcațiune, acel Maybach și acel Ferrrari, sunt parcate exact în același loc unde au fost parcate de domnul Reghecampf”.
Întrebat de ce a apărut această plângere acum, avocatul impresarei a spus: „Cred că a existat o neînțelegere între părți pentru că altfel nu-mi explic”.
Acum, Laurențiu Reghecampf vrea să-l acționeze în judecată și pe avocatul Anamariei Prodan, Oleg Burlacu, după ce acesta a declarat, recent, că antrenorul a fost pus sub urmărire penală pentru infracțiunea de violență în familie, în urma scandalului din septembrie 2022 cu fosta soție.
„Anunț în premieră că am hotărât să-l acționez în judecată și pe avocatul doamnei, Oleg Burlacu, pentru prejudicierea imaginii. Acesta a afirmat că aș fi fost urmărit penal, în condițiile în care aceste date sunt totalmente false. Nu mai tolerez lipsa de bun simț, de respect!”, a declarat Laurențiu Reghecampf pentru Cancan.
„Sesizarea organelor de urmărire este un drept constituţional, în cazul în care ai convingerea fermă că s-au săvârşit fapte de natură penală! Dar sesizarea pentru furt trebuie făcută doar în cazul în care ai făcut minime diligenţe de identificare a lipsei anumitor bunuri!
În cazul nostru, oricare din încă soţii Reghecampf, atâta timp cât nu a existat separaţie de bunuri sau un partaj voluntar/judiciar, trebuie să întrebe unul pe celălalt (fiind separaţi în fapt), dacă nu cumva unul sau mai multe bunuri deţinute în coproprietate au fost mutate.
Spre exemplu, poate Ferrari-ul a fost mutat de soţie (încă, potrivit legii) din parcarea din faţa portii în parcarea din spatele casei. Sau, spre exemplu, o anumită barcă a fost ancorată la un ponton al unei prietene, de asta nu poate fi văzută pe lângă casă.
În acest sens, sugerăm că sesizarea organelor de urmărire penală să nu se facă în derizoriu, căci altfel, se săvârşeşte infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare şi se pedepseşte cu închisoarea de până la trei ani.
Totodată, ţinem să-l asigurăm pe domnul Reghecampf că autoturismul Ferrari şi ambarcaţiunea sunt bine, în continuare în proprietatea comună a soţilor, şi cei 400.000 euro invocaţi nu mai pot reprezenta un prejudiciu!”, a declarat Anamaria Prodan pentru Antena 3 CNN.