Unde se pot caza studenţii în Bucureşti. Topul celor mai cunoscute cămine private FOTO

Anul universitar se apropie, iar studenţii au început goana după un loc de cazare. Cum Bucureştiul rămâne principalul centru universitar din ţară, cererile pentru cazare, fie în cămine, fie în locuinţe închiriate, sunt foarte numeroase. Cum locurile în căminele de stat nu sunt suficiente pentru numărul mare de doritori, aceştia sunt nevoiţi să găsească o alternativă care este, de cele mai multe ori, mult prea costisitoare pentru buzunarele proaspeţilor studenţi. RTV.NET a realizat un top al celor mai importante cămine particulare din Bucureşti, incluzând atât cele mai ieftine opţiuni, cât şi cele mai scumpe.
Cristiana Ionescu
24 aug. 2013, 05:26
Unde se pot caza studenţii în Bucureşti. Topul celor mai cunoscute cămine private FOTO

Studioşii sau mai bine zis norocoşii care prind un loc în căminele statului nu mai au bătăi de cap. Chiriile la stat sunt relativ ieftine. Preţul pentru un loc într-o cameră de cămin la stat începe de la 100 de lei pe lună şi poate ajunge până la 300 de lei pe lună, cu toate utilităţile incluse. Desigur pentru a rezista într-un cămin de stat nu trebuie să ai frică de gândaci, trebuie să tolerezi gălăgia permanentă, muzica asurzitoare, colegii de cameră, de cele mai multe ori necunoscuţi, şi tabieturile acestora. Cele mai multe cămine de stat au băile şi bucătăriile la comun.

Totuşi, banii puţini pe care îi plătesc pe chirie şi pe utilităţi îi fac pe mulţi să ignore aceste inconveniente. Unde mai pui că distracţia din cămin nu se compară cu nimic.

Din păcate locurile în căminele de stat sunt limitate, ele fiind alocate în funcţie de medie sau de situaţia financiară dificilă, fapt ce trebuie demonstrat cu o sumedenie de documente. Aşadar, în fiecare an, un număr considerabil de studenţi rămân fără loc de cazare, aflându-se în situaţia de a-şi căuta un loc într-un cămin particular sau a închiria o garsonieră ori un apartament.

De exemplu, anul acesta, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor un număr de 5354 locuri în căminele proprii, în condiţiile în care numărul celor care frecventează cursurile facultăţilor din cadrul Universităţii este de peste 38.000. Desigur, în această cifră sunt incluşi şi studenţii bucureşteni care nu au nevoie de cazare, însă chiar şi aşa, mii de studenţi sunt nevoiţi anual să scoată bani buni din buzunar pentru a-şi permite să urmeze cursurile Universităţii din Bucureşti.

VEZI AICI CĂMINELE UNIVERSITĂŢII BUCUREŞTI

O alternativă pentru studenţii din provincie sunt căminele particulare. În Bucureşti sunt destul de multe cămine private, însă preţurile acestora pot fi destul de piperate, în funcţiile de condiţiile oferite şi de zona în care sunt amplasate.

Cel mai cunoscut cămin privat din Bucureşti este West Gate Studios, amplasat în cartierul Militari, în apropiere de staţia de metrou Preciziei. Complexul oferă aproape 2000 de locuri de cazare în garsoniere şi apartamente cu două camere.

Locuinţele sunt dotate cu aer condiţionat, maşină de spălat, frigider, internet, plită electrică şi alte utilităţi.

Cei care se hotărăsc să închirieze un loc în West Gate trebuie să aibă bani puşi deoparte, întrucât la semnarea contractului de închiriere trebuie să achite un avans echivalent chiriei pe şase luni sau 12 luni. Preţul pentru o garsonieră porneşte de la 80 de euro/lună pentru cei care plătesc în avans 12 luni. Cei care optează să plătească doar pentru şase luni vor scoate din buzunar  100 de euro/lună. La această sumă se mai adaugă lunar cheltuielile de întreţinere în valoare de 25 de euro lunar de persoană.

Campusul este dotat cu supermarket, sală de fitness, restaurant, parcare pentru maşini şi biciclete şi centru medical.

Mai multe informaţii despre WEST GATE STUDIOS găsiţi AICI

Studenţii care doresc să experimenteze viaţa din renumitul campus Regie trebuie să ştie că există un cămin privat şi aici. Căminul aparţine Institutului Teologic Baptist şi pune la dispoziţie circa 300 de locuri de cazare.

Un loc de cazare în campusul Institutului Teologic Baptist costă în jur de 300 de lei de persoană, iar camerele au câte trei şi patru locuri. Prioritate în cadrul acestui cămin au studenţii de la ITBB, însă în fiecare an rămân locuri disponibile şi pentru doritori de la alte facultăţi.

Informaţii despre acest campus găsiţi AICI

Un alt cămin privat situat în sectorul 2 al Capitalei, într-o zonă centrală, pune la dispoziţie 300 de locuri de cazare. Camerele au patru sau şase paturi, iar preţul unui loc de cazare este de 112 euro plus TVA, cu toate utilităţile incluse.

Camerele sunt dotate cu mobilier nou, aer condiţionat, cuptor cu microunde şi frigider, iar, din păcate, baia este la comun cu un întreg palier.

Ocupare unui loc în cămin se face în ordinea înscrierilor şi în baza unui contract pe 10 sau 12 luni. Adresa exactă a campusului este strada Ion Movila nr. 14, sector 2, Bucureşti. 

Studenţii interesaţi de acest cămin găsesc toate informaţiile necesare AICI.

O altă variantă pentru studenţii provinciali poate fi căminul particular din zona Mihai Bravu, în sectorul 3 al Capitalei. Preţul unei chirii în acest campus este de puţin peste 300 de lei, la care se adaugă şi utilităţile, ajungând la aproximativ 380 de lei pe lună.

Camerele sunt dotate cu patru sau şase paturi, aer condiţionat, internet, mobilier nou, maşină de spălat, frigider, aragaz şi televizor.

Dezavantajul acestui cămin constă în faptul că dispune doar de 50 de locuri, aşadar acestea se ocupă foarte repede.

Căminul Studenţesc nr.1 pune şi el la dispoziţia studenţilor 300 de locuri de cazare în camere cu două şi trei paturi. Campusul oferă grup sanitar în fiecare cameră, bucătării complet dotate pe fiecare palier, televizor, frigider în fiecare cameră, maşini de spălat la comun, internet şi serviciu de paza non-stop.

Pentru un loc în acest cămin un student trebuie să scoată din buzunar circa 500 de lei lunar, preţ în care sunt incluse toate utilităţile.

Ocuparea unui loc în cămin se face în ordinea înscrierilor pe bază unui contract pe durata de 6 sau 12 luni.

Studenţii care totuşi nu prind un loc nici măcar în căminele particulare nu au încotro decât să-şi închirieze o garsonieră sau un apartament. În Capitală, preţul pentru o garsonieră situată în zona centrală porneşte de la 200 de euro şi poate ajunge şi la 450 de euro pe lună.

Pentru un apartament cu două camere, tot în zona centrală, chiriile pornesc de la 300 de euro pe lună, în timp ce pentru un apartament cu trei camere, negocierile încep de la 400 de euro pe lună.

În vestul Capitalei, preţurile scad considerabil, ceea ce îi determină pe cei mai mulţi studenţi să închirieze locuinţe în zone precum Drumul Taberei sau Militari.

Cum proprietarii profită din plin de această perioadă a anului şi umflă preţurile chiriilor, cel mai indicat ar fi să închiriaţi din timpul verii, chiar dacă plătiţi o lună sau două degeaba, dar aveţi şansa să negociaţi un preţ mai decent, faţă de lunile septembrie-octombrie când preţurile explodează.

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cum să speli rufele negre ca să nu se decoloreze. Acesta e tipul de detergent pe care e bine să-l folosești
Capital.ro
Breaking News. Când iese din închisoare Elena Udrea? Avocatul ei a spus data
Playtech.ro
Orașul din România care schimbă taxa pentru turiști. Ce sumă vor scoate din buzunar vizitatorii pentru o vacanță acolo, indiferent de durată
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
„Acea națiune va fi zdrobită foarte curând”. Trump spune că încearcă să salveze Ucraina
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Ce a provocat blackout-ul. Concluziile oficiale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
BREAKING | Vești proaste de la spital despre Mihai Leu. Sportivul român a fost indus în comă pentru a nu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Permisul de conducere se obține mai ușor. Anunț oficial în România azi, 29 aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Pană de curent în România. Autorităzile au făcut acum anunțul: zonele afectate
MediaFlux
E risc de black-out și în România! Avertisment de ultimă oră pentru români.
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster