Unde te poţi vaccina cu Pfizer, fără programare, doar pe bază de buletin. UPDATE: Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu anunţă că peste 700 de persoane au fost vaccinate în decurs de patru ore la Maratonul Vaccinării de la Timişoara, adăugând că astfel de acţiuni vor fi organizate şi în alte localităţi.
„Este o idee care funcţionează şi se pare că are mare, mare succes. Vorbim de peste 500 de voluntari. Activitatea a început astăzi, la ora 16:00, iar în patru ore a fost vaccinate 770 de persoane. O să fie trei nopţi şi trei zile în care activitatea de vaccinare se va desfăşura continuu, aşa că îi invit pe toţi cei din regiune, pe toţi cei care pot să ajungă, să se prezinte doar cu buletinul”, a declarat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş precizează că numărul persoanelor imunizate până la ora 20.00 este de 717.
Primul oraş din România în care te poţi vaccina cu serul de la Pfizer, fără programare este Timişoara.
Începând de vineri până duminică la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara este organizat un maraton al vaccinării. Oamenii se pot imuniza cu serul de la Pfizer fără programare, având asupra lor doar buletinul.
Iniţial, organizatorii „Maratonului Vaccinării” au anunţat că e nevoie de o programare prin platformă, call center-ul naţional sau call-center-ul Direcţiei de Asitenţă Socială Timişoara.Ulterior, a fost aprobată vaccinarea fără programare, doar pe baza buletinului, potrivit adevarul.
„Este un gest minunat pe care comunitatea medicală îl face faţă de concetăţenii săi, un gest de responsabilitate. Vrem să resuscităm spiritul vaccinării în Timişoara şi, dacă se poate, şi în vestul României. Deşi am avut la dispoziţie doar o săptămână, am reuşit să adunăm foarte multă lume şi azi suntem extrem de fericiţi că avem o problemă de aglomeraţie. În premieră am obţinut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare, şi este o iniţiativă bună, pentru că mulţi oameni nu au posibilitatea să se programeze. Sunt peste 500 de voluntari care au făcut această acţiune şi sperăm cu asta să ne apropiem de limanul normalităţii”, a declarat medicul Dorel Săndesc, vicepreşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşanu”, iniţiatorul acţiunii.
A doua doză se va face la Sala Olimpia, tot în sistem de maraton, peste 21 de zile.
Cei care se pot vaccina la „Maratonul vaccinării” trebuie să aibă cel puţin 16 ani. Pentru cei care au sub 18 ani este nevoie de acordul scris al părinţilor. Aceştia trebuie să completeze de mână un formular tip în care să fie specificat numele părintelui, numărul şi seria cărţii de identitate şi faptul că este de acord cu vaccinarea fiului sau a fiicei.
Vineri, cu o oră înainte de startul maratonului, sute de timişoreni s-au adunat în faţa centrului de vaccinare pentru a fi printre primii care beneficiază de imunizarea cu Pfizer, fără programare. Organizatorii pot vaccina în cele trei zile peste 10.000 de oameni.
Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 90.400 de doze de vaccin, dintre care 68.675 – Pfizer, 11.518 – AstraZeneca şi 10.207 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Potrivit unui comunicat al CNCAV, 61.002 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 29.398 de persoane şi cu cea de-a doua.
De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.665.420 de doze unui număr de 2.921.600 de persoane, dintre care 1.177.780 au primit o doză şi 1.743.820 şi pe cea de-a doua.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 111 de reacţii adverse – 6 de tip local şi 105 de tip general.
Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 13.508 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.394 de tip local şi 12.114 de tip general.
CNCAV menţionează că 149 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.