Ministrul a declarat pentru postul de știri M1 că lucrările vor începe în 8-10 locuri simultan, în special la secțiunile care sunt în prezent cele mai expuse valului de imigranți ‘cu scopul de a face clar pentru toată lumea că Ungaria va pune capăt unor astfel de practici ilegale’.
El și-a exprimat totodată speranța că acest gard nu va afecta relațiile bune dintre Ungaria și Serbia.
‘Aceasta este o măsură de necesitate luată de Ungaria cu scopul de a se proteja și de asemenea (pentru a proteja) Uniunea Europeană’ de imigranții ilegali, a mai spus șeful diplomației ungare, informează Agerpres.
Citeşte şi Ungaria a informat oficial CE că nu va mai primi „solicitanţi de protecţie internaţională”
Pe de altă parte, cotidianul ungar Napi Gazdasag a făcut cunoscut joi că autoritățile ungare se află în imposibilitatea de a expulza majoritatea imigranților, deoarece, chiar dacă autoritatea în materie de imigrație refuză solicitările lor de azil, instanțele vor decide în favoarea lor. Un anumit număr de judecători s-a opus constant deciziei autorității în materie de imigrație, scrie publicația ungară citând decizii judecătorești.
Majoritatea solicitanților de azil au menționat epidemii și violențe fizice pentru a-și justifica cererile, iar instanța de judecată, spre deosebire de biroul pentru imigrare, a acceptat argumentele lor, mai scrie ziarul.