Ungureanu îl atacă pe Ponta: Înapoi la şcoală! Măcar să citim un pic

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi dă replici dure liderului PSD, Victor Ponta. Ungureanu se declară dezamăgit de unele declaraţii ale preşedintelui social-democrat şi îi recomandă să profite de norocul de a avea alături doi foşti prim-miniştri, pe Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu, şi să le mai ceară sfatul acestora dacă tot se pregăteşte să preia conducerea Guvernului.
Romania TV
03 apr. 2012, 19:16
Ungureanu îl atacă pe Ponta: Înapoi la şcoală! Măcar să citim un pic

Apropo de Cupru Min şi de vânzări, domnul Ponta are norocul de a avea în preajma domniei sale, la distanţe mai mici sau mai mari, doi foşti prim-miniştri, Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu. Domnule, nu costă nimic să iei un sfat bun dintr-o parte şi dintr-alta, dacă tot ne pregătim, undeva într-un viitor, să administrăm nişte probleme, măcar să citim un pic„, a spus Ungureanu marţi seara, la Realitatea TV, citat de Mediafax.

Întrebat ce i-ar spune lui Ponta cei doi foşti premieri, actualul şef al Guvernului a răspuns: „Înapoi la şcoală!”.

Înapoi la şcoală, ca să nu mai facem greşeli, pentru că nu este bine ca oameni tineri, care au conştiinţă, să amestece Holocaustul, să nu ne vindem ţara… Asta cu Holocaustul nu este în cazul domnului preşedinte Ponta, dar mă refer la o generaţie care, din când în când, are greşeli de exprimare, care în spate poate să ascundă nişte fracturi ale cunoaşterii, iar din ignoranţă uneori pot să iasă monştri. Mie de asta mi-e frică, iar eu am încredere în Ponta, am toată încrederea că domnia sa trebuie să crească politic, rectiliniu şi fără probleme. Aşadar, raţionamente înainte de concluzie”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă nu cumva are mai multă încredere în Ponta mai multă decât are acesta şi Crin Antonescu în el, Ungureanu a răspuns: „Probabil ne înşelăm şi unul şi altul”.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pregătită de opoziţie pentru decizia Guvernului de a înfiinţa linii maghiare la UMF Târgu Mureş, premierul a arătat că este una împotriva legii şi chiar a cadrelor didactice din această universitate.

„Va fi pentru prima dată când cineva vine cu o moţiune în Parlament pentru că cineva a respectat legea. Ei mai au timp să se gândească. Rezultatul moţiunii poate fi pozitiv sau negativ. Cade sau rămâne. E o problemă intelectuală pentru cine o pune. Nu ştiu dacă e o problemă parlamentară. Ţin să-i spun domnului Ponta, pentru că vreau să mă ţină bine minte. Domnul profesor Azamfirei, de la UMF Tg. Mureş a scris ministrului Baba o scrisoare. Moţiunea cui se adresează? Este şi împotriva cadrelor didactice de la UMF?”, a explicat Ungureanu.

Premierul a mai spus în aceeaşi emisiune că acuzaţiile lansate la adresa Guvernului de Victor Ponta denotă o lipsă de responsabilitate a propriilor cuvinte, fapt criticabil pentru „un politician în formare”, dar şi ipocrizie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni, că mandatul Guvernului Ungureanu nu are legătură nici cu interesele ţării noastre, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci cu interese externe României, legate de transferul a ceea ce a mai rămas din resursele naturale în mâini necunoscute.

Ponta a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că există o acţiune „tot mai accentuată a Guvernului Ungureanu de înstrăinare din patrimoniul naţional a resurselor naturale şi energetice”, social-democratul apreciind că acesta este „lucrul cel mai grav”.

„În această săptămână, trei acţiuni consecutive făcute în mod conspirativ care se practică dacă eşti şeful unui serviciu de informaţii au avut loc”, a spus Ponta.

El a precizat că este vorba despre „vânzarea unui pachet de acţiuni la Transelectrica cu 37 de milioane de euro, în condiţiile în care 50 de milioane de euro sunt investiţi doar pentru modernizarea unei singure staţii de transformare (…); vânzarea rezervei naţionale de cupru, una din cele mai mari din Europa, pentru o sumă simbolică – s-a pornit de la 60, s-a ajuns la 200 de milioane – către o companie a cărei origine probabil doar SIE o cunoaşte cu adevărat; descoperirea de către presă a unor noi concesiuni privind exploatarea gazelor de şist”.

„Urmează în mod sigur, pentru că probabil că acesta este mandatul Guvernului Ungureanu, vânzarea Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Tarom, SNCFR, ce ne-a mai rămas de vândut”, a spus Ponta.

El a explicat că, în aceste condiţii, USL constată tot mai mult că „mandatul Guvernului Ungureanu este un mandat care nu are legătură nici cu interesele României, şi, se pare, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci are legătură cu interese externe României, şi care trebuie să se finalizeze în noiembrie, prin transferul a ceea ce a mai rămas din resursele naturale ale României în mâini necunoscute pentru publicul larg”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!