Universitatea care te pregătește să devii un influencer de succes. Ce materii se studiază

O universitate din Irlanda a introdus o nouă specializare: Creare de Conținut și Social Media. Altfel spus, de pe băncile acestei universități ieși influencer cu diplomă.
Irina Dumitrescu
26 oct. 2024, 19:35
Universitatea care te pregătește să devii un influencer de succes. Ce materii se studiază

Specializarea Creare de Conținut și Social Media durează patru ani la Universitatea Tehnologică din Sud-Est (SETU) din Carlow și în cadrul acestei specializări studenții învață să își transforme prezența lor online în sursă de venit.

Ce materii studiezi la specializarea care te pregătește să devii influencer

Printre materiile studiate se-numără: crearea de videoclipuri, analiza datelor, brandingul personal, psihologia video creativă, antreprenoriatul, studiile celebrităților, psihologia povestirii, podcastingul.

Meseria de influencer este una relativ recentă. Numărul celor care prestează această activitate crește de la o zi la alta, fiind o activitate nu foarte solicitantă, dar aducătoare de venituri consistente. Majoritatea celor care o prestează sunt tineri din Generația Z, dar există destul de multe persoane de vârsta a doua, chiar și a treia, care au dat de gustul ei.

Citeste si Burse ”speciale” de 900 lei pe lună pentru studenții de la ASE care fac „voluntariat” la secretariat, la cantină sau la cămin. Rectorul Nicolae Istudor: Pot să dau orice bursă din venituri proprii

Ideea înființării unei astfel de specializări a apărut în urma unui curs de vară intens numit „Digital Hustle”, lansat de Irene McCormick, directorul cursului Creare de Conținut și Social Media. Concurența este uriașă, mai exact 350 de solicitanți pe doar 30 de locuri. Profesori sunt, evident, unii dintre cei mai cunoscuți tiktokeri, scrie The Economic Times

A avut un impact uimitor, am putut vedea apetitul pentru mai mult, așa că l-am extins la nivel de diplomă”, a spus Irene McCormick, fostă producătoare și regizoare de televiziune.

Specializarea este acreditată și primii 15 studenți s-au înscris luna trecută.

Nu toți studenții la specializarea Creare de Conținut și Social Media vor să ajungă influenceri

Prietenii mei îmi spun că vorbesc mult, așa că m-am gândit că pot să fac bani din asta și m-am înscris la acest curs”, a declarat Harry Odife, în vârstă de 22 de ani, pentru AFP.

Majoritatea studenților au deja ceva experiență ca influeceri și vor să își îmbogățească cunoștințele.

Poți încerca să înveți singur acasă, dar aici beneficiezi de practică și teorie despre cum să te conectezi cu demograficele țintă online, iar acest lucru va face o mare diferență în cariera ta”, a adăugat McCormick.

Sondajele arată constant că majoritatea tinerilor din Generația Z — cei născuți între 1997 și 2012 — ar lua în considerare o slujbă ca vlogger, YouTuber sau streamer profesionist.

Desigur, oamenii vor să facă bani din această activitate, așa că ne concentrăm în special pe brandingul personal”, a spus McCormick.

Citeste si Ce a spus Alfred Bulai la ”spovedanie” în fața judecătorilor despre relațiile cu studenții săi și despre viața sa sexuală

O studentă pasionată de hairstyling spune că obișnuiește să își posteze pe rețelele sociale creațiile, dar încă nu face bani din acest tip de conținut.

Postez multe dintre coafurile pe care le fac pe TikTok și Instagram, ar fi frumos să am cunoștințele necesare pentru a transforma asta într-o afacere reală”, a spus Favour Ehuchie, o coafeză în vârstă de 18 ani.

O altă studentă, pasionată de echitație, Marta Hughes Bravo, a spus că fermele de cai caută acum angajați care să fie familiarizați cu social media.

Companiile sunt peste tot pe Instagram, Facebook și TikTok. O fată care lucrează pentru o fermă a reușit să încheie contracte cu branduri. Ar fi fantastic să știu cum să fac asta”, a spus ea.

Crearea de conținut nu este, totuși, o sarcină așa de ușoară cum ar putea părea la prima vedere. Activitatea nu se rezumă doar la cele câteva minute ale unui clip postat pe rețele, ci implică filmare, editare, planificare, organizare.

Elementele practice ale cursului includ învățarea despre camere și microfoane, precum și stagii de practică.

Influencerii, unealta cu ajutorul căreia guvernele transmit mesaje de impact tinerei generații

Însă nu toți studenții vor să devină influenceri și să câștige bani din această activitate.

A avea cunoștințe despre influenceri, cum ar fi să fii confortabil în fața camerelor, ne va ajuta să ne construim încrederea, indiferent de ce vom face în viitor”, a spus o altă studentă, Naoise Kelly, adăugând că a deveni vedetă pe social media nu reprezintă una dintre prioritățile ei.

Citeste si Experimentul adorabil care a devenit viral. S-a prefăcut că doarme, în timp ce câinele saliva uitându-se la mâncarea lui: „Să văd dacă fură”

Un influencer este o unealtă accesibilă pentru politicieni care, prin intermediul lui, transmit tot felul de mesaje care ajung foarte ușor la publicul tânăr.

Aproximativ 70% dintre marketeri cred acum în influenceri ca fiind viitorul marketingului, iar guvernele îi folosesc și pentru a transmite mesaje oamenilor”, a mai spus McCormick.

 

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
Nu trebuie să renunți la pâine pentru a avea o dietă sănătoasă! Ce variantă este mai bună și cum se mănâncă
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cele 2 alimente care cresc riscul de cancer. Sunt în topul preferințelor românilor
Capital.ro
ADIO, maestre! Am mai pierdut un mare ACTOR. Românii îi dau ultimele aplauze
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Cine pregătește micul dejun în cuplul Dinu Maxer - Magdalena Chihaia. Ce surprize îi face artistul logodnicei lui
Spynews
Fosta lui Alex Bodi, Justyna Gradek, s-a despărțit de Cristian Costin de la Insula Iubirii! Relația s-a terminat după doar câteva săptămâni
Evz.ro
Coșmar pentru cei care locuiesc la bloc. Sunt afectate zeci de mii de apartamente
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
România a fost zguduită de două cutremure astăzi. Unde au fost înregistrate seismele și ce magnitudine au avut
Cancan.ro
Cât a mers darul la nunta lui Iancu Sterp? Suma pare ireală
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Doliu în politica din România! Toată lumea îl plânge. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
substantial.ro
Șofer din Botoșani, acuzat de încercarea de mituire a polițiștilor pentru a evita un dosar penal
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia