„Am primit decizia oficială de la TAS. Universitatea a primit licenţa pentru Liga I. Este o decizie absolut normală. Era logic pentru că ceea ce s-a întâmplat la cele două comisii de licenţiere din ţară a fost o bătaie de joc. Nu se poate ca în România cei care lucrează la Sistemul Naţional de Licenţiere să nu aplice şi să nu ţină cont de legea insolvenţei. Asta este o mare fisură în manualul de licenţiere”, a spus Mărginean.
Oficialul susţine că gruparea clujeană a pierdut foarte mult din cauza refuzului instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF de a-i acorda licenţa. „Am pierdut foarte mult din cauza instanţelor departamentului de licenţiere. Am pierdut imagine, am pierdut bani, am pierdut jucători din cauza domnului Duru… Dar acum nu mai contează, important este că vom juca în Liga I. Mă bucur enorm pentru aceşti suporteri absolut fantastici ai Universităţii Cluj, ei merită totul”, a precizat Mărginean, pentru MEDIAFAX.
În acest moment, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul clubului Universitatea Cluj, în Liga I sunt 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere.
O decizie în ceea ce priveşte numărul echipelor care vor participa în sezonul viitor al Ligii I se va lua, sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal .
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. În această situaţie, membrii Comitetului Executiv trebuie să aleagă între respectarea criteriului financiar stabilit în manualul de licenţiere şi criteriul sportiv.
Cluburile Rapid şi Universitatea Cluj, aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga I din partea Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. În schimb, grupările Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au primit licenţa, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediţia trecută a Ligii I pe poziţiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licenţa şi care a retrogradat în acelaşi timp. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate având licenţă pentru primul eşalon.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, săptămâna trecută, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. El a precizat că o comisie formată din angajaţi ai LPF şi FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe, până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.