Aşadar, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus, să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei,, trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.
Citeşte şi: Coronavirus în România: O mie de persoane sunt izolate la domiciliu, alte 17 în carantină
Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În cazul în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, instituţiile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică.
Toate cele 16 cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus s-au vindecat, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii. Oficialul a adăugat faptul că din data de 13 februarie nicio persoană nu a mai fost infectată.
Ultimul pacient infectat cu COVID-19 din statul asiatic a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani care a luat virusul de la fiica lui, care se întorsese de la Wuhan. Acesta s-a vindecat complet de boală și are o stare bună de sănătate, precizează Ministerul Sănătății din Vietnam.
Cu toate că a scăpat de virusul ucigaş, bărbatul va mai fi ţinut o perioadă sub observaţie. În acelaşi timp, starea celorlalți pacienți, printre care se află și un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună, au precizat autoritățile. Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în Vietnam pe 23 ianuarie.