UNPR: Neculai Onţanu nu va mai candida pentru al cincilea mandat de primar al sectorului 2

Neculai Onțanu nu va mai candida pentru un nou mandat de primar al sectorului 2, a anunţat UNPR într-un comunicat de presă. De asemenea, Neculai Onţanu s-a retras din funcţiile de conducere a partidului. Onţanu se află la al patrulea mandat consecutiv de primar, fiind ales pentru prima dată în 2000.
Iulian Tudor
08 apr. 2016, 11:40
UNPR: Neculai Onţanu nu va mai candida pentru al cincilea mandat de primar al sectorului 2

Neculai Onțanu, arestat într-un dosar DNA, a luat decizia de a renunța la funcțiile de conducere de la nivel central și local ale partidului.

„În urma apariției unor materiale de presă referitoare la domnul Neculai Onțanu, facem următoarele precizări: Domnul Neculai Onțanu a luat decizia de a renunța la funcțiile de conducere de la nivel central și local ale partidului. Domnul Neculai Onțanu a decis că nu va candida pentru un nou mandat de primar al Sectorului 2 din Municipiul București”, se arată în comunicat.

Neculai Onțanu se află în arest preventiv, acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2007, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiară a unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

De asemenea, în arest preventiv sunt și avocata Loredana Radu și secretarul Consiliului Local al sectorului 2, Toma Șutru, anchetați pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, respectiv luare de mită.

Primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Onțanu, a încercat să ascundă mijloace de probă prin ameninţarea angajaţilor cu destituiri atunci când procurorii DNA au cerut de la primărie înscrisuri „esențiale” pentru soluționarea cauzei în care acesta este cercetat, se arată în motivarea Curții de Apel București care a dispus arestarea lui.

Procurorii anticorupție au transmis, la data de 23 martie, Primăriei sectorului 2 al Capitalei o solicitare scrisă privind punerea la dispoziție în regim de urgență a unor înscrisuri „esențiale” pentru soluționarea cauzei, fiind vorba despre autorizațiile de construcție emise inculpatei Radu Loredana Claudia și documentația care a stat la baza emiterii titlului de proprietate către inculpatul Ionescu Ioan Tudor.

După ce a luat la cunoștință de conținutul solicitării, inculpatul Onțanu Neculai a emis în aceeași zi o adresă (nr. 20868 din 23.03.2016) către Compartimentul arhivă, prin care le punea în vedere să nu elibereze niciun document fără respectarea procedurii care presupunea aprobarea sa personală, sub sancțiunea tragerii la răspundere. Totodată, din declarația inculpatului Șutru Toma rezultă că inculpatul a transmis în mod direct angajaților de la Arhivă și Administrație publică să nu comunice documentele solicitate fără acordul său expres, amenințându-i că în caz contrar vor fi destituiți„, se arată în documentul citat.

Citeşte şi: Motivare instanţă: Neculai Onţanu şi-a AMENINŢAT angajaţii cu DEMITERI în încercarea de a ascunde mijloace de probă

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...