Eduard Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri de muzică Untold și Neversea, vor să convingă autorităţile să aplice modelul aplicat în occident pentru ca evenimentele să se poată desfăşura, în plină pandemie COVID.
„Eu sunt foarte optimist, pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluții non-invazive de testare rapidă. Ar fi greșit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment sau restaurant, hotel. Noi propuneam, în ceea ce privește UNTOLD și Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare”, a declarat Eduard Chereji, la Antena3.
Organizatorii UNTOLD și Neversea susţin că sunt pregătiţi să convingă autorităţile să permită organizarea festivalurilor cu public în acest an.
„Am vorbit cu cei din Barcelona, cu cei din Olanda și Germania. De peste tot avem deja strânse concluziile. Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autoritățile. Și una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranță decât dacă merg la supermarket”, a precizat Chereji.
Citeşte şi: Șeful UNTOLD Cluj dă de pământ cu Raed Arafat: Măcar nu se încearcă gasirea unor soluții!
Mai mult, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, unul din spitalele COVID din București, a declarat că ” e momentul în care ne putem gândi la organizarea unor astfel de evenimente”.
„Aceste evenimente trebuie să reînceapă să facă parte din viața noastră. Toți ne dorim reluarea, cu un grad de normalitate, a vieții noastre. Sigur că da, o parte din evenimente pot fi discutate în condiții speciale, cu măsuri care trebuie adaptate acestui an. De ce nu, cu testare, cu vaccinare a unui număr mare de persoane să putem spera la organizarea unui eveniment. Testele rapide sunt o opțiune”, a afirmat Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, la Digi24.
Valul al treilea al pandemiei pare să fi luat o pauză în România. După zile de creştere, numărul cazurilor de COVID a început să scadă, singurul aspect problematic fiind pacienţii în stare gravă de la secţiile ATI. Vestea bună vine de la vaccinare, alt milion de români fiind pe listele de aşteptare. Dacă numărul cazurilor a fost de peste 4000, cel al amenzilor s-a apropiat de 6000.
Citeşte şi: Raed Arafat atacă UNTOLD şi NEVERSEA: „Se va ajunge la scandal”. Directorul festivalurilor reacţionează dur