Festivalurile Untold şi Neversea ar putea fi reprogramate pentru anul viitor. Organizatorii festivalurilor sunt nemulţimţi de reguli impuse de autorităţi pentru evenimentele publice, avertizând că la astfel de festivaluri nu se poate asigura o distanţare de doi metri între participanţi.
„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am propus soluţii şi după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre. Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri. Noi am propus un set de norme, care odată aplicate ar transforma evenimentele în cele mai sigure locuri.
Citeşte şi: Ai 10 în BAC, ai abonament la UNTOLD sau Neversea, ediţia 2021! Cum se vor desfăşura festivalurile
Prin aceste măsuri, autorităţile au reuşit să compromită următoarele luni în ceea ce priveşte organizarea de evenimente. Aceste norme nu pot fi respectate de nicio firmă şi persoană care îşi doreşte să organizeze evenimente.
Eu sper ca autorităţile să revină asupra acestor norme. Noi nu renunţăm la dorinţa de a face festivalurile noastre. Speram ca premierul să îşi ţină promisiunea şi să implice. Aceste măsuri sunt bune doar pentru evenimentele publice”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare și markenting al festivalului Untold, citat de Alephnews.ro.
Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu o serie de modificările care au intrat în vigoare din 15 mai.
În hotărârea de guvern emisă pe 14 mai, începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.