Potrivit unui comunicat al MS, decizia a fost luată în urma evenimentelor de marți din capitala Belgiei, dar și a faptului că starea pacienților este favorabilă, aceștia neprezentând urgențe.
Ministerul Sănătății a fost informat marți de către Ministerul Afacerilor Externe despre decizia de externare a patru pacienți din grupul Colectiv — Belgia, care erau internați la Spitalul Militar ”Reine Astrid”, precizează MS.
„Ministerul Sănătății colaborează în continuare cu Ministerul Afacerilor Externe cu privire la această situație și va reveni cu informații suplimentare”, se arată în comunicat.
Unul din tinerii răniţi în Colectiv, externat : În zece minute aveam toate bagajele făcute
Marius Frătoaica, un tânăr rănit în clubul Colectiv, a fost externat marţi din Spitalul Militar din Bruxelles. Acesta a spus „că în zece minute au avut bagajele pregătite” iar la scurt timp au apărut şi primii răniţi în urma atentatelor din capitala belgiană.
„Ne-au anunţat la ora 9 că urmează să fim externaţi, era o mare agitatie iar în 10 minute aveam toate bagajele strânse”, a declarat acesta pentru Mediafax.
Marius Frătoaica a povestit că au fost mutaţi „provizoriu într-o sală” iar după 30 de minute, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles au apărut primii răniţi în urma atentatelor.
Tânărul a povestit că cei care au fost externaţi, marţi, au fost transportaţi cu ambulanţele la un hotel, iar acum vor rămâne „în regim ambulatoriu pentru recuperare”.
„Suntem bine, eram la recuperare, acum suntem în regim ambulatoriu şi o să mergem câteva ore pe zi pentru kinetoterapie la Spitalul Militar” a mai spus Marius.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul Miliar „Regina Astrid” au fost internate şase persoane: Raluca Chiţiga, Popovici Pavlos, Ciocăneli Silviu Mihail, Bogdan Moleşag, Oana Rotariu şi Marius Frăţoaică.
În spital mai rămân internaţi Bogdan Moleşag şi Pavlos Popovici.