Jaful din Sibiu, urmat de moartea milionarului Adrian Kreiner, a avut loc pe 6 noiembrie, în jurul orei 2 dimineața. Pe 7 noiembrie, seara, suspecții petreceau într-un restaurant din Sibiu fără să știe că victima lor murise la spital. Acum toți se miră de acuzațiile de ucidere care li se aduc.
Vestea i-a fost dată telefonic unuia dintre criminali de către o persoană rămasă neidentificată. În momentul în care a primit informația, bărbatul ar fi exclamat „Gata, s-a terminat” și a cerut unuia dintre cei prezenți să-l ajute să plece din țară cât mai repede. Le-a sugerat și complicilor săi să facă același lucru, ceea ce s-a și întâmplat.
Unul dintre complici le-a mărturisit anchetatorilor că, atunci când s-a aflat că Adrian Kreiner a murit la spital, liderul făptașilor a fost surprins și nu-și explică nici acum în ce fel s-a ajuns la așa ceva. Ba mai mult, le-a făcut și o demonstrație celorlalți arătând la ce manevră de imobilizare a apelat pentru a calma victima care se opunea cu forță.
„Se întreba cum de s-a întâmplat acest lucru (moartea victimei), întrucât el l-a lăsat bine, fiind conștient. A și arătat cum a strâns victima de gât, prinzând-o cu gâtul între braț și trunchi, afirmând că doar a încercat „să îi dea somn” pentru că victima opunea rezistență”, este mărturia unuia dintre complici, potrivit referatului de arestare.
Bărbatul suspectat că a fost cel care a avut contribuția cea mai mare la decesul omului de afaceri nu se temea neapărat de faptul că va ajunge la închisoare, ci de pedeapsa „în fața lui Dumnezeu, întrucât fapta aceasta nu se poate ierta”, după cum au mărturisit complicii săi. În același timp, cu toții erau convinși că au lucrat ca la carte, poliția neavând cum să-i prindă decât dacă „vor fi dați în primire” de cineva. Au fugit din țară cu mașina prin vama Nădlac, conduși fiind de un complice care a revenit în România imediat după ce și-a lăsat amicii în Budapesta.
În ciuda convingerii că nu vor fi depistați, cei trei au făcut greșeli de începători și au lăsat urme. În casa părăsită de unde au supravegheat vila afaceristului, polițiștii au găsit un ambalaj din plastic de culoare verde supus ulterior unor analize specifice la Institutul Național de Criminalistică. A fost identificat astfel un profil genetic, care a fost introdus în bazele de date, iar rezultatul i-a condus pe anchetatori către un român care s-a dovedit a fi unul dintre participanții la jaf.
O altă urmă lăsată de infractori au fost imaginile de pe camerele de supraveghere ale benzinăriilor din Sibiu. Acestea au surprins momentele în care tâlharii s-au tot plimbat prin oraș cu o mașină cu numere de Anglia înmatriculată pe numele unui român. Acesta din urmă a fost identificat ca făcând parte din grupul de tâlhari.
Cei trei, cât au supravegheat vila lui Kreiner, s-au comportat de aprcă ar fi vrut să fie prinși. Mergeau frecvent la cumpărături la un magazin din apropiere și nu s-au sfiit deloc să sară gardul în curtea părăsită, cu pungile în mână, astfel de momente fiind surprinse de una dintre camerele de supraveghere stradale. Pe una dintre imagini s-a putut vedea chiar și chipul unuia dintre suspecți.
Din vila lui Adrian Kreiner, tâlharii au ieșit cu 16 ceasuri pe care le-au îngropat în apropierea blocului unuia dintre complicii care i-a găzduit în Sibiu înainte și după jaf. Nu erau foarte siguri de valoarea obiectelor furate, așa că le-au verificat pe fiecare în parte pe internet să vadă prețul cu care se vând. Cel mai scump ceas a fost evaluat la 120.000 de euro, iar cel mai ieftin la 40.000 de euro.
Amicii indivizilor știau că urmează să aibă loc o ilegalitate, însă au crezut că este vorba despre o afacere legată de trafic de persoane sau prostituție, pentru că tot căutau apartamente de închiriat în regim hotelier în zona Sibiului. În cauză sunt cinci persoane urmărite penal, dintre care trei sunt considerați criminalii care au pătruns în vila afaceristului, iar alți doi au calitatea de complici, potrivit unor surse judiciare.