Uraganul Dorian, noi victime: Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin şapte persoane au decedat în Bahamas în urma trecerii uraganului Dorian, a anunţat premierul ţării, Hubert Minnis, citat miercuri de DPA.
Iulian Tudor
04 sept. 2019, 06:30
Uraganul Dorian, noi victime: Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa

Minnis a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că bilanţul a crescut de la cinci la şapte morţi după ce două persoane dintr-un grup de 25, transportate pe insula New Providence, au decedat. ”Ne putem aştepta la mai multe decese”, a spus Minnis adăugând că cifrele actuale se bazează pe informaţii preliminare, după o evaluare iniţială efectuată în insulele Abaco.

Uraganul Dorian, retrogradat la categoria 2, se deplasa foarte lent către Statele Unite, marţi seară, după ce a devastat Bahamas, relatează AFP. Insulele Abaco şi Grand Bahama, asupra cărora Dorian s-a năpustit cu forţa unui uragan de categoria 5, erau marţi încă în mare parte rupte de lume. Palmieri desfrunziţi, case sfărâmate şi caroserii de autovehicule ce pluteau pe o mare de ruine – un peisaj trist, care contrasta izbitor cu obişnuitele imagini paradisiace din Bahamas. Cel puţin 61.000 de persoane au nevoie de ajutor alimentar în Bahamas, a estimat marţi ONU informează Agerpres.

Clasat la categoria maximă, 5, la momentul la care a lovit Bahamas, Dorian a slăbit între timp din intensitate. Acesta a fost retrogradat la categoria 2, cu viteze ale vântului de până la 175 de kilometri la oră, potrivit celui mai recent buletin informativ emis miercuri, la ora 01:00 GMT, de Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.

Citeşte şi Uraganul Dorian a omorât 5 oameni în Bahamas

Uraganul se afla la 175 kilometri est de Melbourne, Florida, şi se îndrepta în direcţie nord-vest, paralel cu linia de coastă a acestui stat din sud-estul Statelor Unite, cu o viteză de 9 kilometri la oră. În ciuda scăderii din intensitate, Dorian a crescut în dimensiuni şi rămâne foarte periculos, au avertizat meteorologii, care se străduiesc să prezică traiectoria exactă a ciclonului. O singură certitudine: el se va apropia periculos de mult de Florida până miercuri seară, înainte de a urma linia de coastă din sud-estul SUA, spre statele Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord, informează Agerpres.

Cele două state din Carolina prezintă cel mai ridicat risc de inundaţii, a indicat NHC, fiind aşteptate cantităţi de precipitaţii de 13-25 de centimetri şi valuri de 1,2 şi chiar peste 2 metri înălţime. Ochiul uraganului Dorian ar trebui să treacă ”aproape sau peste” aceste două state în zilele de joi şi vineri dimineaţă.

Preşedintele american Donald Trump a declarat o stare de urgenţă în Carolina de Nord. Câteva milioane de persoane din zonele ameninţate de uraganul Dorian au primit ordin de evacuare.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!