Potrivit astrologului, ”Karma ar fi suma tuturor evenimentelor prin care omul a trecut destul de conștient, care au lăsat o impresie destul de puternică asupra lui, care au creat o reacție și care în această existență funcționează suficient de puternic încât să-i creeze o predispoziție să continue ceea ce a început”, scrie libertatea.o Urania explică, însă, că ”lumea o privește ca fiind o chestiune afurisită, rea și păcătoasă. Mai mult, dacă au avut un ghinion, lumea spune că are o karmă foarte proastă. Nu are nicio legătură una cu alta.
Lumea crede că termenul de Karma înseamnă pedeapsă, pacoste, și mai ales povară venită din trecut ba chiar și blestem. Asimilează noțiunea de karmă cu chestiunea unor lucruri pe care trebuie să le înghită, față de care nu se poate miște și să se revolte pentru că asta este karma. Karma nu înseamnă nici pe departe pedeapsă sau necaz”. Vorbind despre ce înseamnă cu adevărat acest termen, Urania spune despre karma că este ”o noțiune dinamică, care pleacă de la principiul lui Einstein, că la o acțiune există o reacție. Ideea că ceea ce s-a consumat ca fapt de viață, într-o existență anterioară, nu dispare ca informație din punct de vedere vibrațional. Rămâne înmagazinată. Trupul material dispare după moarte rămâne nemuritor spiritul.
Acesta se reîncarnează și aduce în noul trup amintirea experiențelor anterioare. În cazul persoanei care se reîncarnează, prima întrebare este dacă are amintirea clară a acelui fapt, pentru că dacă nu știe ce a făcut, de unde știe că are o karmă bună sau rea? Prin urmare există o a doua condiție: Conștientizarea evenimentele care s-au petrecut într-o viață anterioară și care pot fi identificate prin stări speciale de iluminare”.