Următoarele mișcări importante în materie de bani după achitarea împrumutului pentru studenți

Împrumuturile studențești sunt unele dintre cele mai mari forme de datorie care îi împovărează pe tinerii din întreaga Europă. Spre deosebire de credite rapide nebancare care au o durată de viață scurtă, efectele pe termen lung ale acestor împrumuturi vă pot afecta semnificativ celelalte decizii financiare.
Filip Stan
11 oct. 2024, 16:44
Următoarele mișcări importante în materie de bani după achitarea împrumutului pentru studenți

Din fericire, vă puteți angaja să plătiți aceste datorii și să ajungeți în cele din urmă fără datorii. Așadar, ce faceți după cucerirea acestui munte? Unde ar trebui să vă canalizați noul venit disponibil?

Această postare împărtășește investițiile de top pe care le puteți face după ce vă achitați împrumutul pentru studenți sau dacă ați apelat la credite rapide nebancare. Continuați să citiți pentru a învăța și a vă maximiza noul venit disponibil.

1. Plătiți alte datorii

Este posibil să fi avut și alte datorii pe care le plăteai în paralel cu cele studențești. Dacă le aveai, maximizează această fereastră de oportunitate și plătește-ți celelalte datorii. Este minunat să trăiești fără datorii, indiferent cât de mici ar putea fi celelalte datorii. În acest fel, ești mai bine plasat pentru a avansa financiar atunci când nu ai nimic care să te lege de mâini.

2. Începeți un fond de urgență

Viața este imprevizibilă pentru toată lumea. Chiar și cu cea mai bună planificare, viața vă poate plesni cu multe surprize și urgențe care v-ar putea lăsa cu datorii. Prin urmare, ar trebui să profitați de acest moment pentru a crea un fond de urgență solid.

Ce se întâmplă dacă aveți deja unul? Ei bine, este și mai bine, pentru că este o șansă de a-l spori. Rețineți că nu vă puteți depăși niciodată fondul de urgență, cu excepția cazului în care acest lucru vă împiedică să investiți în alte domenii.

Experții recomandă să economisiți suficienți euro pentru a rezista între trei și șase luni. Dar dacă puteți depăși confortabil această tranșă recomandată, este mai bine pentru dumneavoastră. Veți avea liniștea de care aveți mare nevoie atunci când aveți o rezervă pentru o zi ploioasă.

3. Revizuiește-ți bugetul gospodăriei

Ca și alte datorii, împrumuturile pentru studenți vă iau bani din buzunar și vă reduc puterea de cumpărare generală. În medie, lucrătorul european absolvent plătește aproximativ 300 de euro pe lună. Această sumă poate determina în mod semnificativ cât de mult cheltuiți pe bugetul lunar al gospodăriei dumneavoastră.

După finalizarea plății împrumuturilor pentru studenți, este timpul să vă revizuiți bugetul pentru a vedea unde îl puteți revizui. Dacă există domenii pe care le-ați minimizat pentru a economisi mai mulți bani pentru a vă rambursa împrumuturile, este timpul să luați în considerare alocarea mai multor fonduri pentru acel domeniu.

Veți avea nevoie de discernământ pentru a stabili ce domenii au nevoie de cât de mult plus și care vor rămâne așa cum sunt. În acest fel, veți fi mai bine poziționat pentru a stabili dacă trebuie să alocați mai multe fonduri nevoilor sau dorințelor. În plus, veți înțelege mai bine care dorințe trebuie prioritizate și care ar trebui să aștepte.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă lăsați pradă desfătărilor. Nu vă canalizați tot venitul disponibil în bugetul gospodăriei. Vă recomandăm să nu depășiți 25% din noul venit disponibil.

4. Creșteți-vă acoperirea de asigurare

Cu excepția cazului în care ați obținut un loc de muncă atât de bine plătit, cel mai probabil v-ați redus acoperirea de asigurare la minim pentru a vă rambursa împrumutul pentru studenți. Din moment ce nu mai aveți datorii, ar trebui să luați în considerare creșterea primelor de asigurare.

Luați-vă timp să vă revizuiți asigurarea și să o îmbunătățiți. Puteți crește unul sau ambele tipuri de asigurări:

  • Asigurarea de viață
  • Asigurarea de sănătate

5. Creșteți-vă economiile pentru pensionare

Ți-ai înfometat economiile pentru pensie în timpul perioadei de rambursare a împrumutului, iar acum nu mai ai datorii? Atunci, este timpul să începeți să vă supraîncărcați contul de economii pentru pensie. În funcție de vârsta ta, poți economisi acești 300 de euro (dacă alegi să îi canalizezi pe toți aici) și să acumulezi până la 300.000 de euro atunci când te vei pensiona.

6. Începe să economisești pentru educația copiilor tăi

Aveți copii mici în școala primară și aveți mai mulți bani la îndemână? Atunci, este o șansă excelentă să începi să te gândești să economisești bani pentru educația universitară a copiilor tăi. Nu vă uitați la cât de mică ar putea părea suma. Cu o planificare adecvată, puteți stimula educația superioară a copiilor dvs. și vă puteți asigura că nu vor avea aceleași datorii pe care le-ați avut în timpul facultății.

7. Începeți să vă mutați

Ce se întâmplă dacă nu intenționați să cumpărați o casă în viitorul imediat? Nu vă faceți griji. Dacă nu intenționați să cumpărați o casă, puteți lua în considerare mutarea dacă intenționați să faceți acest lucru. Să presupunem că familia dvs. a depășit capacitatea actualei locuințe de închiriat sau a apartamentului. Acești bani în plus pot fi o bună șansă să vă mutați într-o casă mai mare. Dacă era în planurile tale, ai putea totuși să te muți în străinătate, deoarece nu ai nimic care să te lege.

8. Economisiți bani pentru a începe o afacere

Nu vrem să lăsăm spiritul tău antreprenorial în afara acestei discuții. Poate că ați visat să începeți o afacere pe lângă locul de muncă sau să renunțați la el cu totul. Noua libertate financiară pe care tocmai ați primit-o este o bună ocazie de a începe să economisiți pentru o afacere. Dacă economisești constant 300 de euro timp de cinci ani, poți avea 18.000 de euro pentru a-ți lansa noua întreprindere.

9. Sărbătoriți

În cele din urmă, trebuie să sărbătoriți și să vă dați o palmă bună pe spate. Tocmai ai realizat o etapă importantă care te pune pe calea libertății financiare. Nu uitați, sunteți om și este firesc să primim recompense atunci când ne îndeplinim obiectivele. Ar trebui să puneți deoparte un buget mic pentru a vă felicita din aceste motive:

-Puteți obține un timp bun de relaxare și reconcentrare după o sărbătoare înainte de a vă asuma următorul obiectiv financiar important.
-Cercetările arată că recompensarea te ajută să te controlezi mai bine. Folosirea acestei oportunități pentru a vă răsfăța vă asigură că este mai puțin probabil să reveniți la datorii.

Așadar, cât de mult ar trebui să cheltuiți pentru autofelicitarea dumneavoastră? Discreția este necesară. Cu toate acestea, puteți cheltui cel puțin o lună din plata împrumutului pentru acest eveniment. Dacă aveți o familie, vă puteți lăsa soțul/soția și copiii să vi se alăture la sărbătoare. Dacă nu aveți, atunci prietenii și membrii familiei extinse vă vor oferi compania atât de necesară.

Concluzie

Plata împrumutului pentru studenți este o etapă inteligentă care merită atinsă și sărbătorită. Cu un venit disponibil mai mare la îndemână, puteți realoca aceste fonduri pentru întreprinderi mai profitabile. Am împărtășit câteva modalități de a cheltui acești bani. Este la latitudinea ta să alegi care dintre ele se potrivește și merită atenția ta.

DailyBusiness
Lovitură pentru români! Până și pâinea se scumpește!
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de milioane de români care intră la ofertă sâmbătă 12 octombrie 2024. Retailerul îl bagă la promoție și îl vinde la un preț excelent. Vor fi stocuri în magazinele din toată țara
Capital.ro
Mașină pe motorină sau benzină. Românii sunt taxați în plus. Decizie la nivel național
Playtech.ro
Cum arăta Anca Țurcașiu la 17 ani. Imaginea a șocat, e de NERECUNOSCUT
DailyBusiness
Finanțare de 300.000 EURO pentru români! Cine poate primi banii
Adevarul
Povestea rețelei de autostrăzi din România. Planurile fanteziste din anii '90 și cei 113 kilometri realizați de regimul Ceaușescu
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Mai mulți bani la reciclat. Ce supermerket a crescut suma
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”
Cancan.ro
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în cameră! Ce i-a putut face ei! Dezvăluiri HALUCINANTE despre ruptura dintre cei doi foști soți
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE ne obligă. Se taie în România de aproape 6 ori. Decizie pentru banii românilor
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Elena Lasconi ar numi Premier pe Ludovic Orban
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător