Urșii se plimbă pe străzile de pe Valea Prahovei ca în pădure. Localnicii îi privesc ca pe niște animale de companie, iar autoritățile au uitat să mai intervină. Imagini incredibile!

Urșii din Bușteni nu mai par să se teamă de oamni. Au ajuns să se plimbe nestingheriți pe străzile din cartierele rezidențiale din stațiune, în speranța că vor primi ceva de mâncare.
Filip Stan
09 iun. 2022, 18:40
Urșii se plimbă pe străzile de pe Valea Prahovei ca în pădure. Localnicii îi privesc ca pe niște animale de companie, iar autoritățile au uitat să mai intervină. Imagini incredibile!

La rândul lor, localnicii nu par să mai fie prea speriați de prezența acestor animale sălbatice atât de aproape de casele lor. S-au obișnuit să-i vadă la intrarea în scările de bloc, prin parcări sau parcuri.

Și pentru autorități apariția urșilor prin zone locuite pare să fie un lucru absolut firesc. Nu mai intervin, ci se rezumă să transmită mesaje Ro-Alert prin care le recomandă oamenilor să evite zona în care a fost semnalată prezența unui urs.

Și, în ciuda avertizărilor venite din partea autorităților, turiștii, care nu se întâmplă să vadă urși prea des, se apropie de animale și încep să-i pozeze sau să-i filmeze pentru a avea ce să posteze pe rețelele sociale. Nu se gândesc niciun moment la faptul că se află, totuși, în fața unor animale sălbatice imprevizibile, care pot oricând să-i atace.

Citește și Ro Alert sună mai des din cauza urşilor decât la furtuni, în Harghita

În ultima vreme, urșii au început să coboare și în timpul zilei din pădurile care mărginesc stațiunile montane de pe Valea Prahovei.  Se plimbă pe străzi liniștiți, în căutare de hrană. Fie se opresc la tomberoanele de gunoi și încep să caute ceva pe placul lor, fie cerșesc direct de la oameni.  Au ajuns să se obişnuiască atât de mult cu prezenţa oamenilor încât nu se mai sperie nici măcar de zgomotul făcut de sirenele autoutilitarelor de jandarmi. Se retrag cu greu în pădure doar dacă sunt hăituiţi de vreun câine mai insistent.

Cu o zi în urmă, miercuri, în cartierul Poiana Țapului din Bușteni, un pui de urs a fost filmat de mai mulți turiști în timp ce se plimba pe străzi în căutare de mâncare. Mulți se temeau fiindcă animalul se apropia de școala din cartier, existând riscul să întâlnească în drumul său vreun copil.

Reamintim că în luna mai, un adolescent de 17 ani din Breaza a fost rănit grav de un urs.

Citește și Invazie de urși în Predeal. Animalele sălbatice au învățat să-și deschidă singure ușile

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...