Ursula von der Leyen, faţă în faţă cu Florin Cîţu pentru evaluarea PNRR. „E un plan foarte bun. Este o responsabilitate uriaşă”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, efectuează luni o vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen se întâlnește atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu premierul Florin Cîţu.
Filip Stan
27 sept. 2021, 17:00
Ursula von der Leyen, faţă în faţă cu Florin Cîţu pentru evaluarea PNRR.

La ora 17.45, Florin Cîțu a mers la Spitalul Universitar de Urgență București, împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu președintele României, Klaus Iohannis.

Şefa Comisiei Europene a discutat cu managerul Cătălin Cîrstoiu despre lucrările în desfăşurare pentru reabilitarea şi extinderea unităţii medicale.

Premierul Florin Cîţu i-a făcut cunoştinţă şefei CE, Ursula von der Leyen, cu Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene care a lucrat la elaborarea PNRR.

„Felicitările mele! A fost multă muncă în ultimele săptămâni. (…) Acum este un plan foarte bun care pune accent pe digitalizare. De asemenea, cuprinde numeroase măsuri de rezilienţă pentru domeniul sanitar. Este o responsabilitate uriaşă. E vorba de peste 20 de miliarde de euro, mai mult de 10% din PIB. Este foarte bine structurat în forma actuală. Sunt foarte nerăbdătoare să colaborez cu dumnevoastră pentru implementarea PNRR”, a declarat Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Guvernul României.

Citeşte şi: Florin Cîţu face primul pas spre refacerea coaliţiei cu USR-PLUS: l-a chemat pe Cristian Ghinea la întâlnirea cu Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, face astăzi o vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen se întâlnește atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu premierul Florin Cîţu.

Prima vizită a Ursulei von der Leyen va fi la Palatul Cotroceni, unde are programată întâlnirea cu Klaus Iohannis. La ora 17, președinta CE merge la Palatul Victoriei, unde va fi întâmpinată de premierul Florin Cîțu, care îi va prezenta pe membrii Guvernului.

La evenimentele de la Palatul Victoria este aşteptat şi fostul ministru USR PLUS al proiectelor europene, Cristian Ghinea, care a anunţat deja că va participa la întâlnirea cu preşedinta Comisiei Europene, la invitaţia premierului şi după consultări cu cei doi copreşedinţi ai USR PLUS, ”pentru că PNRR este al României”.

„În timpul vizitei sale, preşedinta von der Leyen se va întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Cei trei înalţi oficiali vor vizita Spitalul Universitar Bucureşti, care ar putea beneficia de finanţare prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă. La finalul vizitei, cei trei demnitari vor susţine o conferinţă de presă”, conform anunţului CE.

 

Conferința de presă comună susținută de premierul Florin Cîțu, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis, va avea loc la ora 18.15.

Citeşte şi: Cine este Olaf Scholz, social democratul care ar putea fi noul cancelar german după era Angela Merkel

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!