Comercianţii justifică preţurile mari prin faptul că au crescut costurile ca urmare a crizei energetice. Explicaţia are bază reală, cu toate acestea puţini sunt cei care bagă mâna în portofel ca să-şi cumpere urzici. Plus că un singur kilogram este insuficient, din el putându-se obţine maximum o porţie de mâncare de urzici.
Ca să atragă clienţii, mulţi comercianţi pun la bătaie imaginaţia şi creativitatea. Aşa se ajunge la etichete ca cea din imagine. „Urzicile ortodoxe” sunt un soi ceva mai binecuvântat, probabil, de urzici. Sau poate au fost culese din curtea vreunui lăcaş de cult. Vreo calitate în plus faţă de urzicile obişnuite trebuie să aibă ca să-şi merite titulatura, dar şi preţul de 20 de lei. Titulatură scrisă cu puţină stângăcie – „otrodocse” – dar care cu siguranţă i-a adus vreun beneficiu vânzătorului. Nu ştim dacă a atras mai mulţi clienţi, dar cu siguranţă mulţi dintre cei care au văzut eticheta s-au amuzat copios.
Într-un grup de Facebook, o internaută a distribuit imaginea cu „urzicile ortodoxe”, care a reușit să acumuleze peste 3.000 de aprecieri și peste 600 de comentarii în mai puțin de 24 de ore. Așa cum era de așteptat, imaginea i-a amuzat copios pe internauți, care s-au întrecut în comentarii care de care mai haioase: „Culese din cimitir? Nu merci”, „20 de ron? Am cules gratis din pădure”, „Catolice nu aveți?”, „Dacă erau culese de la cimitirul Săpânța cum le ziceau oare? Urzici vesele!”.
Urzica este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice. Printre cele mai notabile efecte ale consumului de urzici se numără curăţarea sângelui şi reducerea semnificativă a riscului de AVC şi infarct. Totodată, urzica poate reduce tensiunea arteriala şi glicemia, mentinandu-le la un nivel stabil.
Această plantă are proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, astfel că ajută organismul să facă faţă unor condiţii dificile furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare.