„Această formulă negociată de colegii noştri, de echipele din fiecare parttid, a fost votată în forurile de decizie, Comitetele Naţionale Executive ale partidelor. Rămâne ca într-un termen foarte scurt fiecare partid, alianţă din cadrul Uniunii să desemneze candidaţii respectivi, etapă care urmează”, a spus Antonescu.
USL va avea în Bucureşti 40 de candidaţi, împărţiţi egal, câte 20, între ACD PNL-PC şi ACS PSD-UNPR, el arătând că PSD şi UNPR vor avea, la nivel naţional, 246 de candidaţi, restul colegiilor revenind PNL-PC.
Liderul PSD, Victor Ponta, a arătat că, în urma unei estimări a USL, din cele 40 de colegii în care Uniunea va avea candidaţi în Bucureşti, vor fi câştigate 35 dintre ele.
Totodată, Antonescu a precizat că, dintr-un anumit „patriotism local”, s-ar bucura să numească aceste negocieri „pactul” sau „tratatul de la Murighiol” şi a arătat că aceste discuţii au dovedit încă o dată coeziunea şi capacitatea partidelor din USL de a duce la bun sfârşit negocieri „grele”.
Antonescu a mai spus că toate criteriile avute în vedere au expresia unei formule raţionale, cu discernământ, pornindu-se de la ideea ca fiecare din partidele care reprezintă USL să câştige la aceste alegeri parlamentare.
Preşedintele Partidului Conservator, Dan Constantin, a declarat că PC va avea 21 de colegii eligibile, iar ministrul Agriculturii va candida în Argeş pentru un loc în Parlamentul României.
Victor Ponta, liderul PSD, a afirmat că nu a fost desemnat niciun nume pentru cele câteva sute de colegii, dar social-democraţii au 246 de candidaţi la alegerile parlamentare.
„Nu mai e niciun colegiu la nivel naţional. La Bucureşti avem un număr egal de candidaţi – 6 senatori şi 14 deputaţi. (…) Din cele 40 de mandate din Bucureşti o să avem cel puţin 35 de parlamentari, pentru Capitală este o schimbare”, a mai spus Ponta.