„Depunem cererea de revocare a Robertei Anastase la prima şedinţă în plen. Cei de la PDL s-au speriat foarte tare şi au amânat toate şedinţele de plen până la Paşte, ei chiulesc şi îşi iau banii în timp ce noi am donat toţi banii. Planul B – o şedinţă de plen pentru revocarea Robertei Anastase, la prima şedinţă a Camerei punctul unu va fi cererea de revocare a Robertei Anastase„, a declarat Ponta, citat de Mediafax.
El a precizat că USL o acuză pe Roberta Anastase de fraudarea votului de la Legea pensiilor şi a altor voturi. „La prima şedinţă de plen la care cei de la PDL vor avea curaj să vină, punctul unu va fi cererea de revocare a Robertei Anastase”, a precizat liderul PSD.
Ponta a mai spus că deputații PDL nu au mai pus ședințe de plen în mod intenționat pentru că la prima ședință mai mulți deputați intenționau să-și anunțe demisiile. „Este o laşitate şi o bătaie de joc la adresa funcţionării Parlamentului pentru că ei aflaţi în majoritate chiulesc de la serviciu şi nu vor să vină la plen. Vor răspunde pentru asta la vot. E responsabilitatea lor şi trebuie să şi-o asume„, a adăugat liderul PSD.
În replică, Anastase susţine că cererea de revocare este un simptom al unei obsesii personale a lui Ponta. „Domnul Ponta nu se gândeşte să lucreze pentru proiecte de interes naţional. În schimb, are o obsesie: Roberta Anastase. Este o problemă de natură medicală pe care nu i-o pot rezolva eu. (…) Domnul Ponta este iar într-o etapă de criză a lui personală (…) În primul rând, nu avem nicio solicitare, am avut Birou Permanent şi nu a fost nicio solicitare depusă de vreun grup în legătură cu preşedintele Camerei. Faptul că domnul Ponta minte nu este o noutate”, a declarat Anastase.
Ea a adăugat că „Ponta minte din nou” atunci când a anunţat că el şi grupul PSD vor fi prezenţi la discutarea legilor importante, arătând că săptămâna trecută au fost în plen iniţiative care vizează MCV, iar opoziţia nu a fost prezentă.
„Aici nu este vorba de probleme de fond, ci de o obsesie. Nu pot să o gestionez. Poate să încerce cu un psihanalist, iar, dacă situaţiile sunt mai grave, poate să se ducă la un psihiatru”, a mai spus Anastase.
Referitor la amânarea şedinţelor de plen şi înlocuirea lor cu activitatea în comisii, Anastase a arătat că ordinea de zi a plenului este aproape epuizată, iar comisiile trebuie să elaboreze rapoarte pentru proiecte de legi importante, inclusiv cel referitor la ratificarea Tratatul Fiscal.
„Noi muncim ca de fiecare dată, dar ne pară rău că am ratat trecerea pasageră prin Parlament a lui Victor Ponta”, a mai spus Anastase.
Camera Deputaţilor nu va lucra în plen în această săptămână, deputaţii urmând să aibă activitate în comisii, a decis Biroul Permanent al Camerei. Secretarul Camerei Dumitru Pardău a făcut, luni, acest anunţ, arătând că nu sunt proiecte în dezbatere şi că trebuie recuperată activitatea din comisii.
El a spus că, în plus, comisiile privind revizuirea Constituţiei şi elaborarea legii electorale trebuie să lucreze în această perioadă. Potrivit unor surse parlamentare, Camera Deputaţilor nu va lucra cel puţin două săptămâni în şedinţă în plen.