USL va depune plângeri penale împotriva liderilor PDL

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, decizia politică a USL de a depune, prin organizaţiile sale judeţene, plângeri penale împotriva liderilor PDL centrali şi locali care au încălcat Legea referendumului, împiedicând "prin orice mijloace" participarea cetăţenilor la vot.
Romania TV
20 aug. 2012, 09:30
USL va depune plângeri penale împotriva liderilor PDL

„Prin structurile noastre politice, începând de azi, vom depune plângeri penale împotriva tuturor lideri PDL care au încălcat Legea 3/2000, privind referendumul, şi, prin orice mijloace, au împiedicat cetăţenii să voteze la referendum. Vor fi mii de asemenea plângeri împotriva liderilor PDL centrali şi locali„, a anunţat Ponta.

„Vă confirm că am discutat în conducerea USL despre obligaţia USL de a-i proteja pe cetăţnii români care au votat la referendum împotriva abuzurilor care se comit, pornite de la preşedintele suspendat, domnul Traian Băsescu, şi puse în practică de către instituţiile de represiune care vor prin acest mod să schimbe rezultatul votului la referendum”, a spus Ponta, după şedinţa USL.

El a spus că, în condiţiile în care 8,5 milioane de persoane au votat la referendum, iar 7,5 milioane au optat pentru demiterea lui Traian Băsescu, nu se poate să schimbi votul cetăţenilor prin „acţiuni de represiune”, decât comiţând „o lovitură de stat”.

„În consecinţă, de azi începând, prin organizaţiile judeţene ale USL, ne vom organiza pentru a acorda asistenţă juridică oamenilor supuşi la presiuni, la anchete, la abuzuri. Vom lucra cu juriştii noştri plângeri penale împotriva celor care au comis abuzuri„, a spus Ponta.

Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a precizat că USL vrea să vadă dacă, în condiţiile în care zeci şi sute de procurori, fără a fi sesizaţi, au pornit anchete împotriva oamenilor, vor aplica acum, imparţial, acelaşi standard şi îi vor cerceta pe liderii PDL care au comis o faptă penală încălcând flagrant Legea 3/2000 prin împiedicarea oamenilor de a merge la vot.

„Vrem să vedem dacă există imparţialitate. Altfel, se creează impresia clară că acei procurori nu fac altceva decât să aplice o decizie politică al lui Traian Băsescu şi investigheză şi intimidează oamenii ca să nu mai voteze în alegerile parlamentare din noiembrie„, a spus ministrul interimar al Justiţiei.

El a arătat că primul care a comis infracţiunea de a-i împiedica pe români să se prezinte la vot este preşedintele suspendat, Traian Băsescu.

Duminică, liderul PDL Cristian Boureanu a declarat că MAI, cu sprijinul USL, încearcă să falsifice listele cu alegători care urmează să fie trimise la Curtea Constituţioală, el menţionând că PDL face plângeri penale împotriva lui Victor Ponta, Radu Stroe şi Mircea Duşa în acest caz.

„PDL are o plângere penală pregătită pentru domnul Ponta, pentru Radu Stroe şi Mircea Duşa, cei care se ocupă de falsificarea acestor date, pentru că este inadmisibil ca, după ce toate structurile statului român au ceritificat prin date publice că avem în jur de 18,3 milioane de români pe listele electorale, astăzi, să se încerce prin fals ca acest număr să fie redus undeva între un milion şi două milioane şi ceva de persoane”, a spus Boureanu.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!