Potrivit legii, refendumul din 29 iulie se desfăşoară între orele 08.00 şi 20.00, dar perioada de vot poate fi extinsă. În acest fel, USL speră ca mai multă lume să se prezinte la vot, în condiţiile în care este nevoie de cel puţin jumătate plus unu dintre românii cu drept de vot să meargă la urne, pentru ca referendumul pentru demiterea preşedintelui să poată fi validat.
Chiar şi această prevedere este în atenţia parlamentarilor USL, pentru că Ordonanţa privind referendumul se va discuta miercuri în plenul Senatului şi în cel al Camerei Deputaţilor, deşi o lege privind referendumul a fost deja promulgată marţi dimineaţa de preşedintele interimar Crin Antonescu. Printr-o chichiţă legislativă, cei de la USL vor să păstreze această Ordonanţă prin care se scotea pragul până la care să fie validat referendumul, în ciuda deciziei Curţii Constituţionale.
Tot marţi, deciziile Curţii Constituţionale vor fi însă puse în acord de către parlamentari, asta pentru că şi premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare către Parlament în care s-a spus că deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate, astfel încât hotărârile Parlamentului vor fi din nou sub control al Curţii Constituţionale, asta în cazul în care aceste hotărâri se referă la probleme care ţin de textul fundamental.