USR Bucureşti solicită în instanţă anularea hotărârilor de confirmare a înfiinţării companiilor municipale

USR Bucureşti solicită în instanţă anularea hotărârilor de confirmare a înfiinţării companiilor municipale, susţinând că municipalitatea s-a asociat cu ea însăşi pentru înfiinţarea societăţilor, ceea ce este ilegal.
Iulian Tudor
14 aug. 2019, 17:38
USR Bucureşti solicită în instanţă anularea hotărârilor de confirmare a înfiinţării companiilor municipale

„USR Bucureşti a depus astăzi acţiunea în instanţă pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului administrativ şi de susţinerea consilierilor PSD, ALDE şi PMP pentru a încerca ştergerea ilegalităţilor iniţiale. Astfel, majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat hotărârile de confirmare a înfiinţării companiilor municipale”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de USR Bucureşti.

Potrivit sursei citate, ilegalitatea nu ţine doar de modul în care a fost votată înfiinţarea companiilor, deoarece, cu participarea SC CICLOP SERVICE SA în acţionariat, municipalitatea asociindu-se cu ea însăşi pentru înfiinţarea societăţilor, ceea ce este ilegal.

„Reamintim că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că aceste companii municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. În urma acestei decizii, USR Bucureşti a cerut desfiinţarea lor şi recuperarea prejudiciului. În ciuda deciziei instanţei şi în ciuda rezultatelor economice dezastruoase, Gabriela Firea a continuat să dea companiilor bani şi contracte de lucrări şi servicii”, susţine USR Bucureşti.

Ana Ciceală, consilier municipal USR, a afirmat că, după această legalizare retroactivă, Gabriela Firea „nu va mai avea absolut nicio reţinere în a le da companiilor sume colosale de bani şi contracte pe bandă rulantă”.

„Deja sunt multe sute de milioane de euro care au intrat în conturile companiilor şi care s-au topit în salarii şi cheltuieli nejustificate. Am făcut această acţiune în instanţă tocmai ca să oprim scurgerea masivă de bani din bugetul Capitalei. Încă avem speranţa că cineva, în cele din urmă, va răspunde pentru toţi banii tocaţi de aceste companii înfiinţate cu încălcarea legii. Din punctul meu de vedere, cea care ar trebui să răspundă şi să plătească din buzunar este Gabriela Firea”, a completat Ciceală.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!