USR Diaspora a sesizat CNCD după ce europarlamentarul Maria Grapini a jignit românii de peste hotare

USR Diaspora a sesizat joi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul PSD Maria Grapini care i-a jignit pe românii din Diaspora care vor participa la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, afirmând că trebuie "să plătească o taxă de prost la USR".
Romania TV
09 aug. 2018, 15:59
USR Diaspora a sesizat CNCD după ce europarlamentarul Maria Grapini a jignit românii de peste hotare

”Afirmaţiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel naţional şi internaţional şi care exercită puterea publică, au efectul de a umili şi demoraliza pe cei vizaţi. Mai mult, faptul că o persoană publică foloseşte exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunităţi, doar pe bază convingerilor politice, induce publicului că un comportamentul jignitor faţă de românii din diaspora este legitim şi justificabil din moment ce este susţinut de un funcţionar public de rang înalt”, se arată în sesizarea USR Diaspora, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, în sesizare se mai arată că „acţiunea Mariei Grapini constituie hărţuire conform art. 2 al. 5 din OG 137/2000, prin crearea unui climat de intimidare pe baza convingerilor politice şi a apartenenţei la o comunitate”.

Formaţiunea consideră că insultarea comunităţii româneşti din afara ţării este un gest absolut incalificabil indiferent de împrejurări, dar mai ales ţinând cont de standardele morale pe care le impune funcţia publică.

Citeşte şi:  Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj jignitor la adresa Diasporei: „Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting!”

”În 1990, Ion Iliescu îi numea golani pe protestatarii din Piaţa Universităţii. Au trecut 28 de ani şi limbajul multor politicieni români nu s-a îmbunătăţit, mai ales atunci când sunt criticaţi. Reprezentanţii poporului într-o democraţie ar trebui să întruchipeze repere morale al societăţii şi să pună interesele cetăţenilor mai presus de cele politice. Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sancţionate pentru a ne asigura că societatea noastră evoluează”, a transmis î acelaşi comunicat preşedintele USR Diaspora, Emanuel Stoica.

De asemenea, USR Diaspora solicită CNCD să analizeze de urgenţă sesizarea şi să o sancţioneze pe Maria Grapini pentru discriminare şi hărţuire, afirmând că „europarlamentari ca doamna Maria Grapini fac România constant de râs în Europa prin atitudinea şi ideile pe care le promovează”.

Uniunea spune şi că la alegerile din 2019, românii trebuie să trimită în Parlamentul European oameni profesionişti şi integri, care respectă valorile democratice europene.

Maria Grapini a distribuit joi o postare pe contul său de Facebook cu următorul mesaj: „Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără cerificat de prost nu puteţi participa la miting!”.

Mesajul acesteia vine în contextul în care este anunţat pentru vineri, de la ora 17.00, un miting antiguvermanetal, în Piaţa Victoriei din Capitală, la care vor participa românii din diaspora.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...