USR își alege noul președinte. Începe primul tur al competiției interne. Ce candidați rămân în cursă

USR organizează luni și marți primul tur pentru alegerea noului președinte al partidului. Șase candidați din zece au fost validați.
Filip Stan
24 iun. 2024, 14:42
USR își alege noul președinte. Începe primul tur al competiției interne. Ce candidați rămân în cursă

USR organizează, luni și marți, primul tur pentru alegerea noului președinte al partidului.

Te-ar putea interesa și Alegeri în USR. Lasconi ameninţă cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Naţional USR: Nu poţi intra în cea mai importantă competiţie, candidatura la prezidenţiale, fără instrumentele puterii

USR organizează, luni și marți, primul tur al alegerilor pentru conducerea partidului, în urma demisiei lui Cătălin Drulă, după rezultatele alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie.

Pentru președinția partidului au fost validați șase membri din zece.

Cristian Seidler, deputat USR și candidat la șefia partidului, a transmis faptul că, în opinia lui, soluția cea mai bună ar fi un tandem- el președinte USR, Elena Lasconi candidată la Cotroceni.

În opinia lui Seidler, nici Marcel Ciolacu, nici Mircea Geoană, nici Nicolae Ciucă și nici George Simion „nu se califică” pentru „un profil prezidențiabil”.

„Eu sunt deputat, sunt în București, Elena Lasconi e primar în Câmpulung. Eu nu vreau să candidez la prezidențiale, o sprijin pe Lasconi, ea vrea să candideze la prezidențiale în numele USR. Eu sunt mai vechi în partid și cunosc mai bine structura partidului, de asta pot să asigur mai bine spatele organizatoric, în timp ce Elena trebuie să fie în campanie și precampanie”, a declarat Seidler la B1TV.

Patru candidați rămân în cursă

Primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al USR a început la ora 8. Votul se desfășoară online și se va încheia la data de 26, la ora 12, precizează USR.

Înainte de începerea scrutinului, doi candidați, Vasile Dincă și Luiza Oancea, s-au retrat din cursa pentru președinția partidului. Din cei șase candidați validați, au rămas acum patru: Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip. După două ore, 2.000 de membri ai USR și-au exercitat votul.

Șase candidați validați din zece

USR organizează, la 24 și 24 iunie, alegeri interne pentru președinția partidului, după ce Cătălin Drulă și-a depus demisia de la conducerea partidului, în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Un eventual al doilea tur va fi organizat la 27-28 iunie, anunță USR.

În cadrul unei campanii electorale interne, candidații au avut posibilitatea să le arate membrilor ce planuri au pentru partid în următoarele luni.

„ Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, potrivit USR.

Șase membri din zece au fost validați în cursa pentru președinția partidului. „Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul”, arată USR.

Pe lista candidaților validați sunt: Elena Lasconi (52 de ani, primarul din Câmpulung Muscel), Cristian Seidler (43 de ani, deputat, din București), Radu Hossu (38 de ani, din Brașov), Vasile Dincă (51 de ani, din Florești, Cluj), Luiza Oancea (33 de ani, din Marea Britanie) și Vasile Gabriel Filip (46 de ani, din Constanța).

Cătălin Drulă, care va preda la 28 iunie mandatul președintelui ales, mai preciza că președintele USR are atributul convocării Congresului partidului, conform Adevărul.ro.

Citește și Angajaţii din România care vor pierde 1.700 de lei la pensie din septembrie 2024. USR cere corectarea Legii Pensiilor

Alegerea Biroului Național se face de către Congresul partidului (prin votul delegaților). Alegerea Președintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...