USR-PLUS: „Acceptăm să îl demită și pe Drulă? Și pe Ghinea? Cam unde ne oprim? Încercăm să mergem pe burtă, poate, poate se aranjează lucrurile cumva”

Ieşirea de la guvernare a împărţit USR-PLUS în bisericuţe, nu toţi membri fiind de acord cu părăsirea Palatului Victoria.
Filip Stan
02 sept. 2021, 13:12
USR-PLUS:

Deputatul Mihai Polițeanu a transmis, pe un grup intern al USR-PLUS, că ”decizia curajoasă și de acțiune rapidă” este retragerea USRPLUS din Guvern pentru a-l înlocui pe Florin Cîțu din funcția de premier.

Polițeanu susține că pașii următori ai alianței vor fi ”situația jenantă a unei moțiuni semnate alături de PSD și AUR” și ”situația ridicolă a unei moțiuni votate alături de PSD și AUR împotriva guvernului” din care fac parte și miniștri USRPLUS.

Deputatul și-a arătat nemulțumirea pentru că unii colegi încearcă ”să meargă pe burtă, poate, poate se schimbă ceva” în loc să se retragă de la guvernare după ce PNL și UDMR le-au ”călcat în picioare doi miniștri” și i-au făcut ”să aplaude ca pinguinii”.

Polițeanu se întreabă retoric dacă USRPLUS e dispus să aștepte să fie înlocuiți și miniștrii Cătălin Drulă de la Transporturi și Cristian Ghinea de la Fonduri Europene pentru a părăsi guvernarea.

Deputatul își încheie mesajul intern spunând că oricum PNL și Florin Cîțu vor face un nou guvern fără USRPLUS dacă își vor propune acest lucru.

Mesajul integral al lui Mihai Polițeanu

”Nu înțeleg și pace decizia din această seară a Biroului Național. Salut că se cere demisia lui Cîțu, dar ea, evident, nu va veni. Conform deciziei BN susținem moțiune de cenzură. Pașii următori vor fi:

1. Situația jenantă a unei moțiuni semnate alături de PSD și AUR;
2. Situația ridicolă a unei moțiuni votate alături de PSD și AUR împotriva guvernului din care fac parte miniștri noștri. Parcă și văd miniștrii USR-PLUS la prezidiul Camerei, în timp ce ne batem în discursuri să-i demitem. Grindeanu redivivus.

Ceea ce se întâmplă în realitate este că și în al 25-lea ceas, după ce PNL și UDMR ne-au călcat în picioare 2 miniștri, ne-a făcut timp de 8 luni să aplaudăm ca pinguinii și ne-au blocat la zero marile noastre promisiuni de reformă, noi încercăm să mergem pe burtă, poate, poate se aranjează lucrurile cumva.

Care e numărul maxim de miniștri USR PLUS demiși și care e numărul maxim de reforme nerealizate care ne-ar face să avem un pic de curaj și să arătăm fermitate? Acceptăm să îl demită și pe Drulă? Și pe Ghinea? Cam unde ne oprim?

Retragerea USR-PLUS din Guvern pentru înlocuirea lui Cîțu este decizia curajoasă și de acțiune rapidă. Schimbarea compozitiei politice a Guvernului inseamna de facto căderea Guvernului Citu. De ce nu o facem? Ce ne deranjează? Cele 45 de zile în care Cîțu/PNL va face ce va dori? Oricum o face și cu noi acolo. Ne e frică că se va face alt Guvern fără noi? Dacă vor s-o facă, o vor face oricum”, este mesajul integral al lui Mihai Polițeanu trimis pe grupul intern al USR-PLUS.

USR PLUS, apel disperat către PSD şi AUR: „Cerem celorlalte partide politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea! Florin Cîţu trebuie să plece!”

Deputatul USR-PLUS Monica Berescu susţine că premierul Florin Cîţu este atât de orbit de bătălia din PNL, încât nu mai înţelege cum funcţionează o coaliţie, ea precizând că liberalii ar trebui să nominalizeze rapid o altă persoană la Palatul Victoria pentru a nu prelungi criza politică.

Monica Berescu a declarat, joi, pentru News.ro că ultimele ieşiri publice ale premierului Florin Cîţu arată că acesta şi-a pierdut busola politică şi că a uitat că PNL nu guvernează singur, ci într-o coaliţie.

“Premierul este atât de orbit de bătălia din PNL, încât nu mai înţelege cum funcţionează o coaliţie. Cîţu uită că PNL nu este singur la guvernare. Prin deciziile de ieri premierul este cel care a declanşat criza. A încercat iniţial să adopte prin forţă în guvern PNDL3, pentru a satisface clientela din PNL, care-i asigură votul la congres. A văzut că nu-i merge, apoi a dat atacul la ministrul Justiţiei, ceea ce este inadmisibil“, a afirmat Monica Berescu.

Ludovic Orban boicotează şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL şi cere intervenţia lui Iohannis: „Colegi de-ai mei au convocat BPN fără să fiu informat. Am decis să nu particip”

Ea a precizat că USR PLUS nu poate asista cu pasivitate la aceste atacuri “în cascadă“ ale premierului şi că singura variantă pentru deblocarea crizei este plecarea lui Florin Cîţu din funcţia de premier.

“Dacă PNL înţelege gravitatea momentului, atunci liberalii să-l retragă imediat pe Cîţu de la Palatul Victoria şi să propună pe altcineva pentru a nu prelungi criza. Nu mai putem continua în această formulă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Linia roşie a fost deja depăşită, iar totul se întâmplă din vina actualului premier. După ce pleacă de la Palatul Victoria, Cîţu se poate concentra mult mai eficient pe bătălia internă din partid“, a mai spus deputatul USR PLUS, Monica Berescu.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?