Campania de strângere de fonduri este, de fapt, una înşelătoare, pentru că banii vor fi folosiţi de coaliţie în campania electorală, USR-PLUS folosindu-se de imaginea „Fără penali”.
În fapt, niciun candidat sau partid politic nu poate garanta succesul unei iniţiative legislative, aşa cum se poate foarte uşor înţelege din mesajul folosit de USR-PLUS pentru strângerea de fonduri., şi cu atât mai mult nu se poate corela situaţia financiară din conturile partidului/coaliţiei de rezultatul votului din viitorul parlament pe o anumită lege.
„Draga …,
Astăzi, Senatul ar fi trebuit să voteze iniţiativa Fără Penali în Funcţii Publice. Era ultimul pas necesar pentru a putea organiza referendumul de modificare a Constituţiei, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcţii de conducere în statul român. Dar PSD şi PNL au blocat votul încă o dată.Singura şansă pentru a putea scrie Fără Penali în Constituţie rămâne schimbarea majorităţii parlamentare la alegerile de pe 6 decembrie.
Ajută-ne să schimbăm majoritatea. Donează pentru ca Fără Penali în Funcţii Publice să devină realitate. Contribuie şi ajută-ne să învingem vechea clasă politică şi să construim o Românie fără hoţie.”, scrie în mesajul trimis de alianţa USR-PLUS.
Şedinţa plenului Senatului de miercuri nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. „Din numărul necesar de voturi de 68, şi-au înregistrat prezenţa 58 (de senatori – n.r.). În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să constatăm că nu avem cvorum şi declar şedinţa închisă”, a declarat preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc.
Dan Barna a declarat că senatorii USR nu au vrut să participe la acest simulacru de plen al Senatului, unde trebuia să fie votată iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” şi, în cazul în care ar fi fost asigurat cvorumul de prezenţă necesar de 68 de senatori, nu ar fi fost atinse cele 90 de voturi care trebuiau să fie pentru a adopta proiectul.