USR PLUS l-a uitat deja pe Vlad Voiculescu. Membrii coaliţiei de guvernare au semnat un nou acord, iar liderii formaţiunii politice care l-au susţinut necondiţionat pe Voiculescu au declarat că mâine vor veni cu un nou nume pentru Ministerul Sănătăţii.
Florin Cîţu s-a declarat mulţumit la finalul şedinţei de coaliţie şi chiar bucuros că de miercuri, România va avea un nou ministru al Sănătăţii.
„Sunt foarte bucuros că ne asumăm în această coaliţie, ca obiectiv principal, campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de succes. Sunt sigur de asta. De mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil. Va avea susţinerea mea şi a celor din cabinetul pe care îl conduc. Ne vom asigura că deciziile pe care le luăm le luăm în interesul cetăţenilor României”, a declarat Florin Cîţu.
Dragoș Tudorache, PLUS, a venit şi el cu explicaţii despre noul ministru al Sănătății.
„Am intrat în această discuție, în coaliție, cu nevoia și încrederea că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare a Coaliției. Și le-am găsit! Le-am găsit pentru că am fost toate forțele politice prezente.
Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o nouă propunere de ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a spus Dragoș Tudorache.
Liderii coaliţiei de guvernare au stat cinci ore pentru a soluţiona blocajul apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Negocierile s-au finalizat prin semnarea unui nou acord. Conform acestui acord, premierul va informa şi se va consulta cu liderii coaliţiei înainte de a lua o decizie.
„Coaliția funcționează pe principiul solidarității și colegialității. Responsabilitatea politică se asumă împreună, participarea la decizia tuturor membrilor coaliției și a premierului. Deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție. În aplicarea principiilor de mai sus, premierul și membrii Guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor Guvernului. Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate.
Dat fiind că primul-ministru este învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a primului ministru privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare subiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție”, se arată în acord.