USR PLUS, pe un butoi de pulbere după ce Dacian Cioloş a cerut ca şi persoanele nevaccinate cu contraindicație de la medic să poată participa la Congres

O şedinţă a Biroului Naţional a USR a avut loc luni. Liderii partidului au discutat despre organizarea Congresului din luna octombrie la care va fi aleasă noua conducere a partidului.
Alina Costache
23 aug. 2021, 23:38
USR PLUS, pe un butoi de pulbere după ce Dacian Cioloş a cerut ca şi persoanele nevaccinate cu contraindicație de la medic să poată participa la Congres

USR PLUS, pe un butoi de pulbere. Potrivit surselor politice,  întâlnirea a fost una plină de tensiuni, după ce Dacian Cioloș a contestat o decizie luată anterior, potrivit căreia la Congres pot participa doar cei care s-au vaccinat.

USR PLUS, pe un butoi de pulbere după ce Dacian Cioloş a cerut ca şi persoanele nevaccinate cu contraindicație de la medic să poată participa la Congres

Dacian Cioloș e de părere că sunt oameni care nu se pot imuniza contra COVID, cu condiții de sănătate preexistente care au contraindicație pentru vaccin, motiv pentru care trebuie schimbată această hotărâre a Biroului Politic Național. Fostul premier a precizat că aceasta solicitare a venit de la membri de partid.

Solicitarea lui Cioloș a fost întâmpinată cu ostilitate de cei din USR, care i-au spus acestuia că decizia a fost deja luată și anunțată de Dan Barna în urmă cu câteva săptămâni.

„Nu putem să ne poziționăm ca partid pro-vaccinare și să facem Congres cu oameni nevaccinați”, spun surse participante la ședință.

Dacian Cioloș și cei din PLUS au forțat un vot în ședință pentru ca la Congres să participe și persoanele nevaccinate, care să prezinte dovada unui test, însă, deși cei din PLUS au susținut la vot solicitarea lui Cioloș, aceasta nu a întrunit suficiente voturi încât să fie adoptată, iar decizia finala a rămas ca la Congres să participe doar cei care fac dovada vaccinării.

Dacian Cioloș a precizat că excepția ar fi prevăzut „doar cazuri fără echivoc” unde persoanele ar fi adus dovadă de la medic.

„Am cerut BN ( la cererea unor colegi delegați care au sesizat că din cauza unor condiții medicale au primit contraindicație de vaccinare de la medici) să aducem un amendament la regulile de participare la Congres.

Excepția ar fi prevăzut doar cazuri fără echivoc unde persoanele puteau aduce dovadă că au contraindicație pentru vaccinare iar ei ar fi trebuit să prezinte la intrare certificatul european Covid-19 acceptat în toate statele europene în cazuri de adunări publice.

Amendamentul nu a fost acceptat supunându-se la vot în BN.

Eu sunt vaccinat, aici nu e vorba despre nimeni din Biroul Național sau din conducerea partidului ci despre colegi de la care am primit sesizări și ne dorim să găsim pentru ei soluții și în același timp să susținem și campania de vaccinare ca partid.”, a declarat Dacian Cioloș.

Citeşte şi: Florin Cîţu, desfiinţat de un apropiat al lui Dacian Cioloş. „CV-ul lui pute. Arogant, țâfnos și amnezic când e în dificultate, domnul Cîțu nu ar fi avut ce să caute în poziția în care este”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'