USR a anunţat care sunt motivele pentru care va vota împotriva moţiunii de cenzură.
„PSD şi UDMR au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL nu pentru că le-ar păsa de viaţa românilor, cum ipocrit invocă, în mod repetat, în textul moţiunii. Am văzut în ultimii ani, de altfel, cât de mult i-a interesat vocea românilor şi dorinţa lor de a avea o ţară în care democraţia şi statul de drept să fie constante, nu variabile la decizia arbitrară a unor politicieni corupţi. PSD şi UDMR au depus moţiunea de cenzură doar pentru că nu vor revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Vor ca actualii primari să-şi conserve funcţiile şi, odată cu acestea, pârghiile de putere şi accesul la banul public”, au precizat reprezentanţii USR într-un mesaj publicat pe Facebook.
De asemenea, Uniunea menţionează că, deşi proiectul de lege pentru care şi-a angajat răspunderea Guvernul Orban nu este perfect, acesta reprezintă „un pas înainte spre readucerea României în normalitate”.
„PSD şi UDMR nu vor ca toţi aceşti baroni locali care au făcut prea puţin sau deloc pentru comunităţile lor să aibă o competiţie reală la locale, iar românii să poată alege oameni care să le reprezinte interesele cu adevărat. Ca PSD şi UDMR gândesc şi alte partide. Nu şi USR! Noi vrem ca România să scape de primarii incompetenţi şi corupţi şi dovadă stau proiectele depuse în Parlament în ultimii trei ani. De aceea, noi vom vota la vedere ‘împotriva’ moţiunii de cenzură! Chiar dacă proiectul de lege pentru care şi-a angajat răspunderea Guvernul Orban nu este perfect, ba chiar introduce un prag pentru a-i împiedica pe tineri să voteze, el tot reprezintă un pas înainte spre readucerea României în normalitate”, se mai arată în postare.
Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, vor dezbate şi vota miercuri, la ora 12, moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, iniţiată de social-democraţi după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.