Beneficiile usturoiului în sănătate sunt atribuite compușilor săi care conțin sulf, antioxidanți, vitamine și minerale. Alicina, enzima activă prezentă în usturoi, este principalul responsabil pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale. Alicina este eliberată când zdrobim, tăiem sau mestecăm usturoiul brut. Există diferite rețete de tratamente naturale pentru tensiunea arterială ridicată.
Dintre acestea, consumul a 1-2 căței de usturoi zilnic este cunoscută ca fiind cea mai ușoară și simplă modalitate a reduce tensiunea arterială. De asemenea, usturoiul poate fi inclus în dieta zilnică, ca remediu pentru tensiunea arterială. Iată cum mai poate fi mâncat.
Crud
Consumul de usturoi proaspăt este cel mai bun remediu împotriva hipertensiunii arteriale. Pentru a ține sub control tensiunea arterială ridicată, mănâncă zilnic usturoi crud.
Pudră
Se spune că 600-900 mg de pudră de usturoi consumată reduce cu 9-12% valoarea tensiunii. Această cantitate de pudră conține între 3,6 și 5,4 mg de alicină.
Gătit
Prin procesare, usturoiul își poate pierde din cantitatea de sulf, dar și din alicină, care este extrem de instabilă în stare naturală. Din această cauză, usturoiul nu trebuie consumat în primele 10 minute când este gătit.
Feliat și adăugat în salate
Felii subțiri de usturoi pot fi adăugate direct în salatele tale preferate. Și mujdeiul de usturoi este foarte bun și poate fi inclus cu ușurință în preparatele tale. Așadar, dacă vrei să ții sub control hipertensiunea arterială, ai grijă ca usturoiul să facă parte din dieta zilnică.
Ceaiul de usturoi
Pune la fiert o oală cu apă, în care adaugi 3 căței de usturoi tăiați pe jumătate. Lasă-l vasul deoparte câteva minute și apoi strecoară-l într-o cană. În ceai se adaugă jumătate de lingură de miere pentru a-l face mai gustos. Se bea zilnic câte o ceașcă.
Ce se întâmplă dacă mânânci usturoi și miere pe stomacul gol.