Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietăţile sale curative, fiind considerat în unele bucătării drept regele condimentelor. În compoziţia acestuia se regăsesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 şi C), substanţe minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar şi anumite substanţe anticancerigene. Spre deosebire de căţeii de usturoi, care au şi ei diverse proprietăţi curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute, scrie taifasuri.ro.
Pentru ca organismul să beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat în stare proaspătă sau adăugat în preparate la sfârşit, fără a-l fierbe.
Citeşte şi Reţeta de detoxifiere care îţi curăţă ficatul în doar O ZI
Faţă de usturoiul uscat, cel verde, de primăvară, nu ne protejează numai de anumite boli, ci ajută şi la detoxificarea organismului. Fitohormonii pe care îi conţine usturoiul verde sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele fragede. Aceştia acţionează asupra receptorilor din ţesuturi şi din glande, ajutând în acest fel la curăţarea organismului.
Detoxifierea este un fenomen permanent la nivelul ficatului. În prima fază de detoxifiere, celulele ficatului distrug toxinele, dar din proces rezultă compuşi intermediari, mai periculoşi decât toxina iniţială, scrie foodstory.ro.
Citeşte şi Uleiul de usturoi poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei şi radioterapiei
„Din acest motiv, e bine să consumăm usturoi sub orice formă. Este în topul alimentelor care protejează împotriva unor posibile tumori canceroase„, a explicat dr. Şerban Damian.
Substanţele active din usturoi sunt utilizabile doar dacă planta a fost zdrobită în prealabil. În felul acesta beneficiaţi de enzime şi de arsenic, un calmant al afecţiunilor gastrice.
Urmează apoi a doua fază de detoxifiere prin care organismul trebuie să anihileze produşii intermediari pe care i-a format. De mare ajutor în această fază sunt alimentele care conţin sulf, iar usturoiul este unul din ele.
Usturoiul poate fi consumat în nenumărate preparate, de la salate până la mâncăruri cu carne.
Citeşte şi CEAPA ŞI USTUROIUL, efecte miraculoase împotriva CANCERULUI