UTI va implementa un sistem de management integrat al transportului public în Burgas, Bulgaria

Este al doilea proiect ITS (Intelligent Transportation Solutions) dezvoltat de UTI în Bulgaria, după contractul de mentenanță a sistemului de semaforizare din Sofia semnat în 2013, și se încadrează în strategia de dezvoltare internațională pe care UTI a stabilit-o pentru acest an.  
Romania TV
25 feb. 2015, 12:11
UTI va implementa un sistem de management integrat al transportului public în Burgas, Bulgaria

Contractul pentru implementarea Sistemului integrat de management informatizat al transportului public, sistem integrat de ticketing și informare a călătorilor și supraveghere video  a fost semnat la sfârșitul lunii februarie. Finalizarea proiectului, atribuit prin licitație publică, este estimată pentru primăvara anului 2016, valoarea contractului fiind de 9,3 milioane euro. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, bugetul orașului Burgas și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Scopul principal al proiectului este de a optimiza și eficientiza sistemul de transport în comun, precum și de a crește confortul și siguranța călătorilor. 

În prezent, regia de transport Burgasbus funcționează cu bilete de hârtie și abonamente lunare sau săptămânale. Soluția pe care UTI o propune constă din implementarea mai multor sisteme integrate: taxare automată, management al vehiculelor de transport public (inclusiv prioritizarea accesului acestora în trafic), informarea călătorilor în timp real în stațiile de autobuz, supraveghere video în vehiculele de transport în comun, în stații și în intersecții, managementul datelor colectate (analiza, procesarea și arhivarea informațiilor). 

„Suntem bucuroși că vom dezvolta încă un proiect important în Bulgaria, prin care ne consolidăm poziția pe piața locală de soluții ITS și care ne confirmă adaptabilitatea soluțiilor noastre la orice piață. Vom contribui la transformarea Burgasului într-un oraș inteligent, adaptat cerințelor de modernizare a transportului în comun atât de necesar pentru un oraș cu potențial turistic mare.”, declară Mihail Tănăsescu, Vicepreședinte UTI. 

Beneficiile proiectului vor fi importante atât pentru locuitorii municipiului Burgas, prin creșterea atractivității, siguranței și confortului sistemului de transport în comun, cât și pentru autorități prin reducerea fraudei, eficientizarea operării sistemului de transport și a activităților comerciale și generarea de instrumente care să asigure extinderea facilă a ofertei tarifare cu noi titluri de călătorie și adaptarea titlurilor tarifare la situația existentă.

O nouă sucursală UTI în Bulgaria

Bulgaria reprezintă o piață de interes major pentru UTI.  UTI a implementat deja proiecte reprezentative pe piața bulgară: sistemul de balizaj al pistei aeroportului din Varna, soluții de securitate comercială pentru Metro și H&M Sofia, cardurile pentru tahograful digital, mentenanța sistemului de semaforizare din Sofia, implementat în colaborare cu Innovative Traffic Systems Bulgaria. 

De altfel, UTI este în curs de a deschide o sucursală în Bulgaria care va avea ca obiective dezvoltarea de proiecte IT, de securitate, de instalații și facility management.

Prin soluțiile oferite sub umbrela smart city, UTI va contribui la transformarea orașelor din Bulgaria în orașe inteligente adaptate standardelor de viață actuale.

Unul dintre obiectivele strategice ale UTI este de a-și extinde prezența pe piețele internaționale, având sucursale în Polonia, Azerbaidjan, Moldova, și de a-și completa portofoliul de proiecte implementate în străinătate.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!